Hoe maak je een duidelijk visitekaartje?

  • Flex
  • Comments Off

De eerste indruk

Als ondernemer is het belangrijk om je kenbaar te maken. Dat kan je op verschillende manieren doen, maar het meest gekende en voor de hand liggende is op basis van een visitekaartje. Een visitekaartje bevat een overzicht van al je belangrijke contactinformatie. Het is de bedoeling dat deze gegevens dan ook volledig en goed leesbaar zijn voor de klant. Meer nog, als je visitekaartje origineel is, zal het zeker opvallen en blijven hangen.

Een visitekaartje dat aanspreekt

Visitekaartjes zijn een must voor elke ondernemer. Het is belangrijk dat jouw visitekaartjes een goed overzicht geven en dan ook alle nodige informatie bevatten. Daarom is het interessant om op voorhand al eens na te denken over wat en hoe je visitekaartje er moet uitzien. Zorg om te beginnen dat je bedrijfsnaam en logo goed leesbaar zijn op je kaartje. Daarnaast horen je naam, telefoonnummer, fax, adres, emailadress en website zeker ook bij de vereisten voor een visitekaartje. Een overdosis aan informatie is geen goed idee. Is je kaartje te druk, dan zal het minder overzichtelijk zijn. Dan spreekt het mensen ook minder aan om je gegevens te gaan zoeken. Er moet dus een goed contrast zijn tussen de tekst en de achtergrond.
Maak het verschil met anderen. Wees eens origineel en creatief. Verras je klanten met een origineel visitekaartje. Dat kan bijvoorbeeld door een andere vorm of ander papier te gebruiken. Alles is mogelijk zolang het maar bij je onderneming past.

Notitieblokken bedrukken, ook een goed idee

Naast je visitekaartjes is het ook een goed idee om notitieblokken te bedrukken. Het is heel handig op je bureau. Zeg nu zelf, niets is zo leuk om notities te nemen op je eigen notitieblok. Maar een persoonlijk notitieblok is zeker ook ideaal als relatiegeschenk. Zorg ervoor dat je logo ook hier goed zichtbaar is, want je kan je geen beter promotiemateriaal bedenken. Als ze jouw notitieblokken bedrukken, hou dan zeker ook rekening met de tips die we je reeds gaven voor het maken van duidelijke visitekaartjes. Niet te druk, goed leesbaar en vooral origineel!

Previous «
Next »