Wat is het nut van relatiegeschenken?

  • Flex
  • Comments Off

Er zijn meerdere redenen te bedenken om bestaande of potentiële klanten een relatiegeschenk cadeau te doen. Ook al lijkt het geven van een geschenk op het eerste oog niet veel meer dan een kleine attentie, het effect van een relatiegeschenk kan groots zijn. Het is echter wel zaak om een goed doordacht idee te hebben voor een gift. Houd hierbij rekening met het beoogde doel en met de doelgroep die je wilt bereiken. Wat kun je zoal bereiken met het geven van een relatiegeschenk en welke mogelijkheden zijn er?

Relatiegeschenken als een goedkope vorm van promotie

Laten we eerlijk zijn. Iedereen vindt het leuk om een cadeautje te ontvangen, hoe klein deze ook mag zijn en het geven van een relatiegeschenk als promotie is in verhouding een goedkope manier om potentiële klanten te bereiken. Zeker wanneer je kiest voor een gebruiksvoorwerp. Je kunt je voorstellen dat een advertentie in een krant minder goed blijft hangen dan je bedrijfsnaam en het bijbehorende logo op een artikel dat dagelijks gebruikt wordt, zoals een pen, notitieblok of een mok. In plaats van de eenmalige blik op de advertentie, zal het aantal keren dat de ontvanger jouw ‘advertentie’ op een gebruiksproduct ziet, vele malen hoger zijn.

Het behouden van zakenrelaties

Relatiegeschenken zijn ook goed in te zetten om de relatie met reeds bestaande klanten de behouden en te versterken. Wanneer je de relatie wat beter kent, dan kun je gaan voor een geschenk dat echt bij de klant past. Dit heeft een positieve invloed op de bestaande zakenrelatie. De moeite die je hebt genomen om een geschikt cadeau te vinden, zal de klant zeker niet ontgaan en dit versterkt de band met de klant.

Een relatiegeschenk als dank voor een fijne samenwerking

Een relatiegeschenk wordt doorgaans ook gebruikt als bedankje. Zo kun je een klant met een relatiegeschenk bedanken voor de fijne samenwerking of je kunt je personeel een geschenk geven wanneer er een bepaald doel of resultaat is behaald. Op deze manier spreek je een blijk van waardering uit. Medewerkers die zich gewaardeerd voelen zijn geneigd om harder te werken en meer te doen dan mensen die zich niet gewaardeerd voelen.

De vele mogelijkheden

Er zijn erg veel mogelijkheden wanneer het gaat om relatiegeschenken. B55.nl biedt gebruiksartikelen als muismatten, bekers, waterflessen, aanstekers en nog veel meer. Je kunt de artikelen naar keuze laten bedrukken met je bedrijfsnaam, -logo en/of slogan, zodat de ontvangers regelmatig worden geconfronteerd met je bedrijf. Jij promoot je bedrijf en je klanten ontvangen een cadeau. Dit is een ultieme win-winsituatie.

Previous «
Next »