Bedrukte en onbedrukte relatie geschenken

  • Flex
  • Comments Off
Relatiegeschenken zijn de laatste decennia steeds populairder geworden. Dat geldt niet alleen wanneer je zaken doet met het buitenland, maar ook binnen je netwerk in eigen land. Er zijn tal van redenen om een relatiegeschenk te geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kerstgeschenk of een cadeau wanneer het nieuwe jaar begint. Ook zijn er veel bedrijven en ondernemers die op een willekeurig moment een relatiegeschenk geven, om hun waardering te laten blijken. Er zijn overigens ook tal van verschillende relatiegeschenken!

Onbedrukte relatiegeschenken

Je kunt natuurlijk balpennen bedrukken, maar er zijn ook tal van mogelijkheden zonder bedrukking. Onbedrukte relatiegeschenken zijn in bepaalde gevallen daarom ook een uitstekende optie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een lekker flesje drank of een typische lokale lekkernij. Wanneer je een relatiegeschenk wil geven aan een bedrijf of persoon uit het buitenland, kun je ook gaan voor iets typisch uit je eigen land. Dat wordt over het algemeen namelijk erg gewaardeerd. Let in het buitenland overigens wel goed op drank. In sommige landen is het not done om elkaar drank cadeau te doen! Sowieso zijn de gebruiken en gewoonten in ieder land weer anders en dat is iets om rekening mee te houden.

Bedrukte relatiegeschenken

Toch kiezen steeds meer mensen de laatste jaren voor bedrukte relatiegeschenken. Dat is ook niet zo vreemd aangezien dat je geschenk een stuk persoonlijker maakt. Bovendien is het ook nog eens een vorm van reclame. Laat bijvoorbeeld balpennen bedrukken en degenen die de pen gebruiken, worden continu in aanraking gebracht met jouw bedrijfsnaam of slogan. Dat heeft indirect behoorlijk veel effect omdat ze je bedrijfsnaam en eventueel slogan onbewust opslaan en kunnen herinneren wanneer ze het nodig hebben. Of wat dacht je van een powerbank met logo? Omdat we de laatste jaren ongekend veel onderweg zijn en daarbij onze smartphone vaak nodig hebben, is een powerbank ontzettend handig. Door een powerbank met logo als relatiegeschenk te geven, geef je iets waar mensen daadwerkelijk iets aan hebben. Bovendien werkt de reclame op de powerbank met logo niet alleen bij de mensen aan wie je het geeft, maar ook bij de mensen in hun omgeving!
Previous «
Next »