De toegevoegde waarde van een testtool

  • Flex
  • Comments Off
software testen

Testautomatisering is van cruciaal belang in je bedrijf. Voordat je een testtool kiest, moet je eerst je doelen en vereisten voor testautomatisering en testmanagement definiëren. De tools helpen je dan om de ontwikkelingssnelheid te versnellen, de kwaliteit van je werk te verhogen en handmatige testers vrij te maken, zodat ze zich op andere taken kunnen concentreren. Testen zijn meer dan alleen documentatie. Ze helpen bugs op te sporen die ontwikkelaars zouden hebben gemist en ze maken het gemakkelijker om code te refactoren zonder regressies te introduceren. De toegevoegde waarde van een testtool is dat het de ontwikkeling kan versnellen door repetitieve taken te automatiseren, zoals het schrijven van tests voor nieuwe functies of het oplossen van bugs in bestaande. Geautomatiseerde tests houden je code ook schoon en voorkomen dat regressies je software binnensluipen tijdens refactoring-sessies.

Bugs opsporen

Het belangrijkste om te onthouden over software testing is dat ze helpen om de bugs op te vangen die ontwikkelaars zouden hebben gemist. Een voorbeeld kan een bug zijn waarbij een gebruiker de laatste statusupdate niet op zijn tijdlijn kan zien. Dit is niet meteen duidelijk wanneer je een applicatie ontwikkelt. Zodra je het start, zullen er waarschijnlijk enkele gebruikers zijn die geen meldingen voor deze updates ontvangen en in de war raken over waarom hun tijdlijn er anders uitziet dan verwacht.

Ontwikkelingssnelheid verhogen

Geautomatiseerde tests kunnen helpen een robuuste en duurzame codebase te creëren die na verloop van tijd gemakkelijk te onderhouden is. Geautomatiseerde tests worden uitgevoerd door je server, waardoor je gemakkelijk kunt weten wanneer er iets kapot gaat of moet worden gerepareerd. Ze kunnen ook worden uitgevoerd tijdens de ontwikkeling, de bouw en de implementatie, zodat je problemen in een vroeg stadium kunt signaleren voordat ze gevolgen hebben voor gebruikers of productiegegevens.

Regressies voorkomen

Regressietesten is een proces om ervoor te zorgen dat nieuwe code het gedrag van bestaande code niet verandert. Elke keer dat de code wordt gewijzigd en/of voordat een nieuwe versie wordt uitgebracht, kan een test worden uitgevoerd. Dit voorkomt dat er bugs in je applicatie worden geïntroduceerd. De meest populaire benadering van regressietesten is geautomatiseerd testen. Dit is waar tests automatisch worden uitgevoerd na het aanbrengen van wijzigingen in je codebase. Geautomatiseerde tests kunnen ook worden gebruikt voor black-box-testen of white-box-testen. Dit betekent dat je ofwel niet weet hoe de software werkt, of wel weet hoe het werkt. Geautomatiseerde tests zijn meestal betrouwbaarder dan handmatige tests. Dat komt omdat ze automatisch kunnen worden uitgevoerd telkens wanneer er een wijziging in je codebase is. Het vereist ook geen menselijke tussenkomst van testers of ontwikkelaars.

Previous «
Next »