• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Vijf innovatieve manieren om jouw kantoor bekabeling te beheren

Vijf innovatieve manieren om jouw kantoor bekabeling te beheren

  • Flex
  • Comments Off
bekabeling

In een kantooromgeving duurt het meestal niet lang voordat de werkruimte rommelig wordt. Dossiers stapelen zich op, dozen die her en der worden achtergelaten en elektriciteitskabels lijken ineens op een oncontroleerbare pan spaghetti. Het probleem met rommel is dat je meestal niet merkt dat het zich opstapelt, het is pas wanneer je omringd bent door rommel dat je je realiseert dat er iets moet gebeuren… en dan is het vaak veel meer werk dan wanneer je eerder ingrijpt.

Onafhankelijk onderzoek toont aan dat rommelige bekabeling de grootste boosdoener is voor het maken van een rommelig kantoor. Gelukkig zijn er veel eenvoudige en effectieve kabelbeheer oplossingen beschikbaar, zoals je die bij een expert als stekkerblokkenshop.nl kunt vinden. In deze blog kijken we ook naar andere praktische oplossingen voor het probleem met kabels in een kantoor.

Houd kabels netjes weggestopt in speciaal ontworpen manden die aan de onderkant van het bureau worden bevestigd, niemand zal ooit weten dat ze er zijn en ze zorgen voor een rustige uitstraling van je kantoorruimte.

Kabels wegwerken onder de vloer

Waarom zou je niet overwegen om een ​​stroom distributiesysteem onder de vloer te installeren in plaats van kabels langs de wandcontactdozen te leggen? Hierdoor kan de stroom precies daar worden bereikt waar deze nodig is, via vloerdozen en doorvoerstekkers, met minimale zichtbare bekabeling

Stroom direct op je bureau

Een geweldige manier om slingerende kabels tot een minimum te beperken, is door voedingsmodules direct in het bureau te laten inbouwen. Voor dagelijks gebruik kunnen stopcontacten die bovenop het bureau zitten, soms met geïntegreerde USB- of media-aansluitingen erg handig zijn, om nog maar te zwijgen van de uitstraling. Sommige modules hebben een afsluitbaar deksel, wat betekent dat ze aan het zicht worden onttrokken wanneer ze niet worden gebruikt, waardoor ze een ideale keuze zijn voor bijvoorbeeld vergadertafels.

Mobiele telefoons zijn een andere factor die bijdragen ​​aan het aantal kabels dat nodig is voor het kantoor, vooral met telefoons van verschillende merken die vaak specifieke opladers nodig hebben. Draadloze oplaad hubs zijn de perfecte oplossing, omdat ze geen kabels meer nodig hebben. Bij sommige modellen kunnen meerdere telefoons tegelijk worden opgeladen, ideaal voor gemeenschappelijke ruimtes.

Op elk bureau van jouw kantoor staat waarschijnlijk een pc, monitor en telefoon, die allemaal een kabel en stopcontact nodig hebben. Door ze allemaal samen te brengen in een kabelmat, blijven ze allemaal netjes bij elkaar en, nog belangrijker, uit het zicht.

Previous «
Next »