Hoe kun je het juiste personeel voor jouw bedrijf vinden?

  • Flex
  • Comments Off

Het aannemen van de juiste mensen is cruciaal voor het succes van een bedrijf en daarom moeten ondernemers een goed wervingsproces hebben wanneer ze op zoek gaan naar nieuw personeel. Door tijd en moeite te steken in het vinden van de juiste mensen, vergroot je jouw kansen om de best presterende mensen aan te nemen en voorkom je kostbare tijd en pijnlijke fouten. Gelukkig zijn er tegenwoordig gespecialiseerde uitzendbureaus zoals 2AssistU, maar dan nog moet je met bepaalde zaken rekening houden.

Veel ondernemers hebben een goed gevoel over of iemand wel of niet geschikt is voor de baan, maar je moet niet alleen op onderbuik gevoelens vertrouwen. De beslissing voor het aannemen moet gebaseerd zijn op solide, objectieve factoren. Hier zijn de stappen om goede werving beslissingen te maken.

Beoordeel de cultuur van jouw bedrijf

Om de beste mensen te werven, moet je weten wat jouw bedrijf nodig heeft. Wat is de bedrijfsmissie? Wat zijn de waarden? Wat voor soort individuen passen in het bedrijf? Naar welke mentaliteit ben je op zoek? Kijk naar potentiële kandidaten met dit grotere plaatje in gedachten en kijk hoe ze scoren.

Maak een gedetailleerde functiebeschrijving

Als je geen duidelijk idee hebt van wat medewerkers moeten doen, zal het moeilijk zijn om de juiste persoon aan te nemen. Maak functiebeschrijvingen voor elke functie in het bedrijf, die de verantwoordelijkheden, het vereiste vaardigheden niveau en de ervaring aangeven. Zorg ervoor dat de functie-eisen duidelijk worden gecommuniceerd aan kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken.

Bereid goed gestructureerde interviews voor

Maak een ‘evaluatie score’ die kan worden gebruikt om de prestaties van kandidaten te beoordelen en te vergelijken op basis van een reeks criteria. Wanneer het tijd is om een sollicitatiegesprek te houden, is het een goed idee om meer dan één gesprek te hebben met serieuze kanshebbers en andere mensen in het proces te betrekken, zoals een HR-persoon en de manager aan wie de nieuwe medewerker zal rapporteren.

Gebruik gedragsgebaseerde gesprekstechnieken. Hierbij worden kandidaten uitgenodigd om te beschrijven hoe ze specifieke uitdagingen in eerdere functies hebben aangepakt. Je kunt ze ook een scenario voorleggen met een moeilijke situatie en hen vragen hoe ze het zouden aanpakken.

Testen

Een ander belangrijk element in het wervingsproces moet zijn om van kandidaten te eisen dat ze een opdracht voltooien waarvoor de vaardigheden vereist zijn waarvoor de persoon wordt aangenomen. Waarom de kandidaat niet vragen om een ​​vrachtwagen te besturen als hij dat moet doen, of een verkooppresentatie te geven als dat in zijn functieomschrijving staat?

Kijk verder dan de cv

De best gekwalificeerde kandidaten op papier zijn misschien niet de meest geschikte kandidaten voor de baan. Vraag naar de interesses, ambities en prioriteiten van de kandidaten. Als werken voor een groot bedrijf met een hoog salaris hun droom is, kunnen ze het moeilijk hebben om voor een klein bedrijf te werken.

Vraag naar referenties

Het is altijd goed om de tijd te nemen om referenties te verifiëren. Hoewel niet alle bedrijven referenties verstrekken over voormalige werknemers, blijven referenties een van de beste bronnen van informatie over kandidaten. Overweeg ook om onafhankelijk onderzoek te doen door mensen te zoeken die de kandidaat kennen of in het verleden met hem of haar hebben gewerkt.

Houd ten slotte twee eenvoudige principes in gedachten: werkgerelateerdheid en consistentie. Zorg ervoor dat je elke stap van het proces documenteert en solide, objectieve, op feiten gebaseerde redenen hebt om te besluiten iemand wel of niet in dienst te nemen!

Previous «
Next »