• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Hoe creëer je de perfecte samenwerking tussen accountant en ondernemer?

Hoe creëer je de perfecte samenwerking tussen accountant en ondernemer?

  • Flex
  • Comments Off
accountant

Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder een accountant of een boekhouder. Je doet misschien wel zelf de financiële administratie, maar ken je ook daadwerkelijk alle ins en outs van hoe je een administratie voert? En waar baseer jij je beslissingen op met betrekking tot de bedrijfsvoering en de investeringen? Hiervoor kun je juist het beste een accountant inschakelen die jou kan voorrekenen hoe bepaalde beslissingen op de lange termijn vallen. Als je ook jaarlijks een verplichte jaarrekening deponeert, dan zal de accountant hier zijn handtekening onder moeten zetten. Een accountant is voor je onderneming daarom onmisbaar. Maar hoe kies je een goede accountant en hoe creëer je de perfecte samenwerking met de accountant?

Een accountant kiezen

Je kunt natuurlijk denken dat je de accountant enkel nodig hebt voor de handtekening onder de jaarrekening. Maar wanneer je goed contact met een accountant hebt en ook onderhoudt, dan kan hier een zeer duurzame relatie uit ontstaan. Dit is absoluut bevorderlijk voor jouw onderneming. Daarom is het kiezen van een accountant of accountantskantoor niet zomaar iets. Daarbij moet je ook je toekomstplannen voor je onderneming een rol laten spelen. Ben je een ondernemer met niet al te veel ambities, enkel dat je een lekker lopende onderneming hebt? Je hoeft niet per se tot een groot bedrijf uit te groeien, maar je wilt wel je administratie op orde hebben? Dan is het raadzaam om niet aan te kloppen bij de grote en bekende accountantskantoren. Je hebt dan veel meer aan een lokaal (en kleiner) accountantskantoor. Hiermee kun je een goede band opbouwen en de accountant kan je perfect bij je administratie helpen. Ben je juist een ambitieuze ondernemen met grootse plannen voor de toekomst? Zoek dan ook een ambitieuze accountant. Een groot accountantskantoor heeft een breed netwerk die van pas kan komen voor jouw onderneming.

Goede boekhoudsoftware

Het aanleveren van je administratieve gegevens hoeft tegenwoordig niet meer op de klassieke wijze door een schoenendoos met bonnen en facturen bij je accountant achter te laten. Veel beter is het om gebruik te maken van goede boekhoudsoftware. Online boekhouden is tegenwoordig de standaard. Het grote voordeel hiervan is dat je overal waar je maar wilt kunt inloggen om realtime je administratie te bekijken. Ook voor de samenwerking met je accountant kan online boekhouden veel betekenen. Je accountant hoeft nooit meer ordners vol papierwerk op te halen. Als jij al je facturen en bonnen in het boekhoudprogramma invoert, dan kan de accountant gewoon bij hem op kantoor hier inzicht in krijgen. Als je vragen hebt over een boeking, dan kan de accountant de boeking direct op het scherm halen. Een goed online boekhoudprogramma kan zorg dragen voor de perfecte samenwerking tussen ondernemer en accountant.   

Previous «
Next »