Hoe je je werkplek weer geordend en opgeruimd krijgt

  • Flex
  • Comments Off

Een nette werkplek ziet er niet alleen netjes uit voor mensen of klanten die op bezoek komen, het zorgt vaak ook voor meer rust en ruimte in je hoofd. Je bent geen kostbare tijd meer kwijt aan het zoeken naar dingen, het zorgt niet voor ongewenste afleiding, het vermindert stress en irritatie en verhoogt je prestatievermogen. Maar hoe pak je dat aan?

Structuur aanbrengen in je documenten

Je weet niet waar je moet beginnen als je documenten overal rondslingeren. Je hebt geen overzicht meer en dat zorgt voor onrust. Door alles te ordenen in mappen kun je alles gemakkelijk terugvinden en is er weer plek voor nieuwe informatie. Je kunt je documenten ook digitaal gaan ordenen, zodat ze helemaal geen fysieke ruimte meer in beslag nemen.

Ordenen in opbergbakjes

Wat er na het ordenen van je documenten nog overblijft, kun je weer ordenen in opbergbakjes. Al je pennen, USB-sticks, opladers en paperclips in aparte bakjes en brievenbusbakjes voor ongeopende en nog te verwerken post en rekeningen. En geheime en privacygevoelige dingen natuurlijk in een af te sluiten bakje.

Veel opbergruimte

Door te zorgen voor genoeg opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van schuifdeurkasten op maat, heb je geen excuus meer om papieren, dozen en andere kantoorartikelen te laten slingeren. Je hebt voor alles een eigen plekje in je eigen maatwerk kast.

Plan het opruimen

Zorg ervoor dat het opruimen altijd een prioriteit blijft. Kies voor nieuwe artikelen en documenten meteen een plekje. Bedenk bij alles of je het wilt bewaren, weggooien of dat je er op een later moment nog iets mee moet doen. Plan een moment in de week dat je je werkplek weer even netjes maakt. Doe dat bijvoorbeeld altijd voordat je werkdag begint. En maak een to-do-lijstje met dingen die even kunnen of moeten wachten zodat ze gedurende je werkdag niet door je hoofd blijven malen.

Een opgeruimde werkplek hoeft er bovendien helemaal niet saai uit te zien. Er zijn zoveel leuke mandjes, bakken en plankjes die je bovendien nog zelf kunt pimpen met verf en stickers om er helemaal je eigen stijl van te maken!

Previous «
Next »