Het belang van een duidelijk bedrijfsimago

  • Flex
  • Comments Off

Het succes van een ondernemer valt of staat bij wat je uitstraalt naar de buitenwereld toe. Hier gaat het over een goed bedrijfsimago. Op die manier zien mogelijke klanten in een oogopslag wat ze van je mogen verwachten. Nog vóór jullie overeenkomst geeft dat een vastomlijnd beeld van wie je bent en waar je in uitblinkt. Binnen dezelfde sector proberen nog tientallen concurrenten zich te presenteren als het ideale bedrijf om zaken mee te doen. Daarbij is het belangrijk dat je bedrijfsimago opvalt met een aantal unieke aanknopingspunten. Alleen dan onderscheidt je bedrijf zich van de massa. Die aandacht trek je met een opvallende bedrijfsnaam of je bedrijfsidentiteit.

Voordelen van heldere bedrijfsidentiteit

Een krachtig bedrijfsimago heeft veel meer pluspunten dan een beter visitekaartje richting klanten. Het zorgt er voor dat je zelf ook scherper ziet waar je als bedrijf voor staat en wat je wil bereiken. Vooral als startende ondernemer heb je nog alle ruimte om je te profileren en velen nemen die kans ook aan. Zo bewijs je dat je een gat in de markt hebt gevonden en dat er maar één bedrijf is zoals die van jou. In de loop van tijd zal je het bedrijfsimago altijd blijven bewaken of oppoetsen. Zeker in de eerste jaren van uw onderneming kijkt niemand daar raar van op. Als je een goed bedrijfsimago hebt opgebouwd dan kun je meegaan met de tijd.

Zichtbaar op het internet

Bij het uitbouwen van een modern bedrijfsimago hoort onmiskenbaar het on line bedrijfsimago. Een eigen website en kanalen op sociale media geven je belangrijke handvaten om je positie als ondernemer verder te versterken. Je loopt veel mis zonder een passende website die goed vindbaar is. Zelfstandig bepaal je in hoeverre je investeert in dit on line bedrijfsimago, want dat wisselt sterk per ondernemer. Bij het eerste bedrijf past alleen een eenvoudige maar duidelijke website. Voor de volgende ondernemer spreekt het voor zich om daarnaast actief Twitter en Facebook bij te houden. Blijf als startende ondernemer dus altijd trouw aan je identiteit en groei daar in om je nog beter te positioneren. Daar plukken niet alleen de klanten, maar ook jijzelf de vruchten van.

Previous «
Next »