Werken als flexwerker tijdens het reizen

  • Flex
  • Comments Off
werken en reizen

Waar mensen vroeger hun hele leven lang in hetzelfde dorp bleven, gaan wij er tegenwoordig steeds vaker op uit. Mensen gaan niet alleen meer naar andere dorpen en steden, ook gaan wij steeds vaker op vakantie. Een flexwerker hoeft geen vrij te vragen bij de baas, want dat is hij zelf. Hoe zit het eigenlijk met flexwerker tijdens het reizen zijn?

Overal aan het werk

Het grootste voordeel van flexwerken in het algemeen is volgens velen dat je altijd en overal kunt werken. Ook tijdens het reizen dus. Dat kan best fijn zijn. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer je nog een paar uur op de luchthaven moet wachten of wanneer je een lange treinreis voor de boeg hebt. Als reizende flexwerker is het dus prima mogelijk om tijdsefficiënt te werken.

Geen internet, geen elektriciteit

Toch gaat het leven van een reizende flexwerker niet alleen maar over rozen. Vaak wordt onderschat hoe zwaar het is. Het vergt best wat concentratie om ’s ochtends op een luchthaven je laptop open te klappen. Ook moet je maar net kunnen werken in de juiste omstandigheden. In een vliegtuig is er geen internet en er moet maar net een stopcontact in de buurt zijn om je laptop op te kunnen laden.

Altijd en overal druk

Het klinkt ook wel heel mooi dat je overal kunt werken, maar mensen onderschatten de druk die dit met zich mee kan brengen. Je moet zelf je taken inplannen, wat best wat tijd en moeite kost. Daarnaast hebben veel flexwerkers de last dat zij iedere vrije minuut in willen vullen met werken. Als je een paar uur reist naar een zakelijke afspraak is dit niet zo erg, maar wanneer je van plan was om te gaan genieten van een welverdiende vakantie dan kan dit best wel storend zijn. Als flexwerker tijdens het reizen kan je dus alsnog meer druk ervaren in vergelijking met een reguliere werker.

Werken in het vliegtuig

Het fijne van flexwerken is dan weer wel dat je tijdens die lange vliegtuigvluchten kunt werken. Zeker bij flexwerken als blogger is het erg gemakkelijk om in het vliegtuig wat artikeltjes te typen. Let wel op dat jij jouw medepassagiers niet stoort met jouw getik. Zeker als het een lange vlucht is in de nacht of ochtend wordt het vaak niet gewaardeerd als medepassagiers mee kunnen genieten van jouw flexwerken als blogger.

Previous «
Next »