Hoe laat je een vergadering succesvol verlopen?

  • Flex
  • Comments Off

Bij een vergadering moet je ruimer denken dan alleen praten over zaken met collega’s. Wat komt er kijken wanneer je op een goede manier de vergaderingen wilt laten verlopen? Hoe kan je iedereen tevreden houden?

Kies een passende sfeer

Met een goede sfeer kan je al het vergaderen interessanter maken. Kies een locatie waarbij je niet in een saaie vergaderkamer zaken bespreekt, maar zoekt iets in stijl, wellicht wat helemaal bij jullie bedrijf past. Denk aan informeel en rustgevend of juist extravert. Kijk bijvoorbeeld is voor een inspirerende vergaderlocatie in Utrecht bij Youmeet.nl. Zij bieden verschillende mogelijkheden in verschillende settings.

Plan centraal

Er kan voor veel medewerkers niets zo vervelend zijn als van een grote afstand naar een vergaderlocatie te moeten reizen. Kies voor een goede centrale plek zodat de meeste werknemers ook de kans hebben om op tijd aanwezig te kunnen zijn. Dat komt natuurlijk ook ten goede voor de voortgang. Kies je voor een vergaderlocatie in Utrecht,  zoals bijvoorbeeld Youmeet, dan weet je dat je een centrale locatie hebt die voor mensen met auto als openbaar vervoer makkelijk te bereiken is.

Media mogelijkheden

Het kan voor een vergadering erg gunstig zijn als je allerlei media en apparatuur ter beschikking hebt om presentaties te geven. Kijk voordat je op een locatie een vergadering in wilt plannen eerst of er genoeg mogelijkheden zijn om goed te kunnen presenteren. Wanneer er vergaderingen zijn met een groter aantal medewerkers moet je natuurlijk goed verstaanbaar zijn.

Ventilatie

Voor de lange vergader sessies is het van belang dat de gebruikte ruimte goed geventileerd wordt. Gebeurt dit niet, dan zal er een drukkende, benauwde sfeer komen waar je niet prettig bij zult vergaderen. De aanvoer van koele, frisse lucht is dus ook een van de belangrijke zaken waar je op moet letten.

Catering

Niet alleen kan je in stijl vergaderen, je kunt ook kijken of er een lunchpauze mogelijk is met catering. Na een lange tijd vergaderen gaat er niets boven een lekkere lunch om even bij te komen en heerlijk te eten. Daarbij heb je altijd zelf in de hand hoe uitgebreid je het wilt hebben: van simpele broodjes tot de duurdere zalm pistoletjes, van snacks tot salades.            

Previous «
Next »