Een kantoorpand inrichten: hoe pak je dat aan?

  • Flex
  • Comments Off

Je kantoor is het visitekaartje van je bedrijf. Daarom is het zo belangrijk dat alles er precies uitziet zoals jij dat wilt. Tegelijkertijd is het ook een praktische ruimte waar veel werk moet worden verzet. Dat maakt de inrichting van een kantoor zo’n uitdaging: de balans tussen praktijk en esthetiek moet gevonden worden. Daarom neemt dit soort projectinrichting veel tijd in beslag. Toch zijn er een paar vragen die je jezelf kunt stellen om het proces net iets makkelijker te maken.

Wat zorgt voor een prettige werkomgeving?

Er zijn een aantal factoren die ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt in een kantoorruimte. Dit zijn licht en groen. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat iedereen meer energie heeft tijdens het werken. Je kunt dit bereiken door veel glas te gebruiken en door open ruimtes te creëren. Groene planten zijn ook onmisbaar. Hang ze aan het plafond, plaats ze op bureaus of laat hele grote planten in de ontvangstruimte plaatsen.

Hoe zorg je voor comfort?

Goed meubilair is onmisbaar in een kantoor. De meeste mensen brengen hier heel wat uren zittend door, dus een ergonomisch verantwoorde stoel is essentieel. Je kunt er ook voor kiezen om je kantoor uit te rusten met zit-sta bureaus, zodat medewerkers wat meer in beweging kunnen komen. Ook goed afgestelde computers, verstelbare bureaus en kwalitatieve toetsenborden zorgen ervoor dat iedereen zo comfortabel mogelijk aan het werk kan.

Welke moderne trends wil je in het kantoor verwerken?

Ook de inrichting van een kantoorpand is onderhevig aan huidige trends. Overweeg eens om deze trends in de inrichting te verwerken. Een van de belangrijkste moderne vernieuwingen is de introductie van de flexplek. Deze bureaus zijn beschikbaar voor alle medewerkers en zijn daarom niet persoonlijk ingericht. Dankzij de flexplek blijven werkdagen levendig, aangezien iedereen dagelijks een andere omgeving heeft. Daarnaast is een inrichting met veel grote open ruimtes erg populair op het moment. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid en creëert meer groepsverbanden in het kantoorpand.

Hulp bij de inrichting van je kantoorpand

Het is niet altijd makkelijk om de perfecte inrichting voor een kantoorpand te realiseren. Er zijn ontzettend veel factoren waar je rekening mee moet houden. Naast de praktische functionaliteiten van de ruimte, moet een kantoorpand ook kunnen inspireren en een prettige omgeving zijn voor alle medewerkers. Bovendien is het fijn om meubilair zo voordelig mogelijk in te kunnen kopen. Voor de inrichting van je kantoorpand kan je daarom een expert in projectinrichting inschakelen. Zij weten wat er nodig is om een inspirerend kantoor in te richten. Wil je meer weten over projectinrichting? Klik hier voor meer informatie.

Previous «
Next »