Hoe onderhoud je je portofoon?

  • Flex
  • Comments Off

Een portofoon is een handig apparaatje als je wilt communiceren over afstanden zonder dat je iemand wilt of kan bellen. Vooral in verschillende werkvelden worden er portofoons gebruikt om het werk efficiënt te kunnen laten verlopen. Maar het is belangrijk dat je je portofoon goed onderhoudt, hieronder geven we je een paar tips hoe je het beste je portofoon kan onderhouden.’

Opbergen

Als je de portofoon een tijdje niet gebruikt, dan is het verstandig dat je hem op een veilige plek opbergt. Je kunt je portofoons het beste bewaren op een plek waar niet te veel zonlicht komt en waar het ook niet te vochtig wordt. Je kunt ze het beste in een hoesje bewaren zodat er zo min mogelijk invloeden van buitenaf de portofoon kunnen beschadigen.

Schoonmaken

Omdat je portofoon minder goed kan worden als hij niet goed verzorgd wordt, is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd je portofoon even een schoonmaakbeurtje geeft. Je kunt hem het beste schoonmaken door een zacht en droog doekje te pakken en alleen de buitenkant van de portofoon schoon te maken. Gebruik het liefst geen water of schoonmaakmiddelen omdat die er voor kunnen zorgen dat de portofoon beschadigd raakt.

Updates

Sommige portofoons zijn zo technologisch ontwikkeld dat ze om de zoveel tijd een software update nodig hebben. Kijk daarom eens in de zoveel tijd of de portofoon een nieuwe update nodig heeft of dat je hem nog kan gebruiken zonder dat dit nodig is.

Batterij

De batterij van de portofoon kan op den duur verslechteren, om ervoor te zorgen dat de batterij het zo lang mogelijk uithoudt, is het verstandig om de batterijen niet helemaal leeg te laten lopen. Laad voor je de portofoon gaat gebruiken daarom altijd je portofoon goed op en zorg dat je eventueel reservebatterijen hebt zodat ze niet helemaal leeg kunnen gaan. Als je geen zin hebt in al het gedoe van een portofoon onderhouden, dan kun je ook portofoons huren.

Een portofoon is een handig communicatiemiddel, maar je moet hem ook goed onderhouden. Dit doe je door hem goed op te bergen op een droge en donkere ruimte. Ook moet je hem regelmatig schoonmaken door middel van een zacht en droog doekje. Sommige portofoons hebben ook om de zoveel tijd een software update nodig. Batterijen kunnen ook gaan verslechteren, laat daarom de batterij nooit helemaal leeg gaan en laad hem goed op voor gebruik.

Previous «
Next »