Hoe verbeter je het energielabel van je bedrijfspand?

  • Flex
  • Comments Off
energielabel bedrijfspand

Een energielabel toont aan hoe energiezuinig een bedrijfspand is. Deze label moet voordat het pand gebruikt gaat worden toegekend worden aan het bedrijf. Dit was al verplicht maar binnenkort is de nieuwe regel dat je het bedrijfspand pas mag gaan gebruiken als je een C label hebt, waarbij een A label het beste is en G het slechtste. Dit betekent dat veel bedrijven aanpassingen zullen moeten gaan doen en dat er ook geïnvesteerd zal gaan worden in de energiezuinigheid van een bedrijf. Daarom is het handig om te weten hoe je het energielabel van je bedrijfspand beter maakt. Je leest het in onderstaand artikel.

Tips om het kantoor energiezuiniger te maken

Om je bedrijfspand energiezuiniger te maken kun je op verschillende manieren investeren. Zo is de meest voor de hand liggende manier isolatie. Zorg voor minder energieverlies door het dak, de vloer en de gevel van het gebouw goed te isoleren. Ook zou je enkel glas kunnen vervangen voor dubbel of driedubbel glas en kun je er voor kiezen om een HR ketel te laten installeren. Dit alles is niet zomaar gedaan, dus als je al een verbouwing of een grote investering op de planning had staan dan kun je deze combineren met deze verschillende manieren om een energiezuiniger bedrijf te maken. 

De voordelen van een energiezuinig kantoor

Je bedrijf energiezuinig maken is dus niet zomaar gedaan en het kost ook wel wat, maar uiteindelijk zul jij hier de vruchten van plukken. Niet alleen omdat je zo energiekosten bespaart, maar ook omdat het gebouw meer waard wordt naarmate het energielabel beter is. Je kan er dan ook vanuit gaan dat je de kosten binnen een paar jaar weer terug verdiend hebt. En als je wil dat jouw klanten en samenwerkingspartners zien dat jij duurzaam bezig bent, dan kun je je aanmelden voor de CO2 prestatieladder. Deze ladder bestaat uit 5 niveaus die allemaal hun eigen kenmerken hebben en aantonen op welke plek op ladder verschillende bedrijven zich bevinden.  

De ultieme manier om energiezuinig te werken

Vind je al deze ideeën leuk, maar ben je benieuwd of het niet toch nog zuiniger kan? Dan zou je kunnen gaan kijken naar zonnepanelen voor jouw kantoorpand. Ook zonnepanelen zijn wel echt een investering, maar ook op deze manier zal je veel geld besparen. Je wekt namelijk zelf je energie op en kunt dit eventueel ook weer doorverkopen. Daarbij komt dat de overheid subsidies uitgereikt aan bedrijven die op deze manier werken. Dus wil je een beter energielabel dan zijn zonnepanelen echt de goede manier om energiezuinig te werken.

Previous «
Next »