Hoe vind je de beste zakelijke rekening voor ondernemers?

  • Flex
  • Comments Off

Ieder jaar opnieuw komt men met een shortlist van de beste zakelijke rekeningen. Vaak gaat het om een verhouding van de kosten, de voorwaarden en wat je er zoal voor in ruil krijgt. Dit jaar lijkt Knab steevast het pleit te winnen, mede dankzij de lage maandelijkse kosten en de duizend gratis jaarlijkse transacties. Wij gaan zeker niet ontkennen dat het een goede zakelijke rekening voor zzp’ers is, maar toch is het niet automatisch de beste zakelijke rekening. Iedere ondernemer zal immers andere vereisten stellen voor lang niet iedereen zijn die enkele euro’s prijsverschil even belangrijk. Het vinden van de beste zakelijke rekening voor ondernemers? Dat is maatwerk.

Vertrek van de eigen noden

Ga in de eerste plaatst steeds na aan welke noden een zakelijke rekening moet voldoen. Moet er een koppeling met de boekhoudsoftware mogelijk zijn? Moet je ook genieten van een aantrekkelijke rente? Of moet je vooral goedkoop enkele duizenden transacties per jaar kunnen verrichten terwijl je het allemaal kan koppelen aan jouw webshop? Die vereisten zijn veel belangrijker dan de lijstjes waar vooral de prijs lijkt te primeren.

Zoek geschikte zakelijke rekeningen

Ga op basis van jouw vereisten op zoek naar geschikte zakelijke rekeningen. Verkrijg je vervolgens verschillende zakelijke rekeningen met een gelijkaardig pakket en een evenwaardige service? Dan is een lagere prijs natuurlijk altijd handig meegenomen. Maar enkel op de prijs afgaan, doe je maar beter niet. Toegegeven: het is niet eenvoudig om zakelijke rekeningen onderling te vergelijken. Vaak moet je grasduinen in ellenlange overeenkomsten. Handig is anders. Gelukkig zijn er op het net heel wat hulpmiddelen te vinden. Zo kan je eenvoudig rekeningen vergelijken en openen via Bankr.nl.

Spreek met andere ondernemers

Natuurlijk zegt iedere bank de beste service te bieden. Dat is waarschijnlijk wat ook jij als ondernemer doet. Klanttevredenheid zal je dan ook niet bij de dienstverlener nagaan, maar bij de afnemer van die diensten. Spreek met andere woorden met andere ondernemers en luister naar hun advies. Ervaringen van ondernemers bieden soms meer info dan ellenlange overeenkomsten boordevol beloftes. Ga natuurlijk wel op zoek naar gelijkgezinden: dat een zzp’er met een tiental transacties per jaar tevreden is van de dienstverlening bij bank X, hoeft nog niet automatisch te betekenen dat jij met jouw internationale webshop dat ook zal zijn. Dat laatst is ook meteen de reden waarom we de eigen noden centraal plaatsen.

Ga het gesprek aan met de bank

Natuurlijk kan je de zakelijke bankrekening meestal ook online openen. Maar ben je op zoek naar een bestendige bankrelatie waarbij je ook krediet verkrijgt of een verzekering afsluit? Ga dan vooraf het gesprek aan met de bank. Natuurlijk kunnen ook alternatieven zoals crowdfunding een oplossing bieden, maar soms is die vertrouwensband met de bankier nu eenmaal onontbeerlijk. Durf daarom met verschillende bankiers te spreken vooraleer je jouw definitieve keuze maakt.

 

Previous «
Next »