Veiliger werken met tablets en smartphones

  • Flex
  • Comments Off
veiliger werken met smartphones

Veiliger werken met tablets en smartphones: drie belangrijke tips

Smartphones en tablets worden iedere dag gebruikt, ook in het bedrijfsleven. De apparaten bieden veel praktische voordelen, maar zijn helaas niet altijd veilig. Wil jij altijd veilig kunnen werken met je tablets en smartphones? Lees dan in dit artikel welke drie tips je kunt gebruiken om veiliger te werken op beide apparaten.

Tip 1: geef voorlichting over de risico’s van openbare netwerken

Veel mensen maken gebruik van openbare netwerken, bijvoorbeeld van de wifi-verbinding in de trein. Dit is lekker gemakkelijk, maar het zorgt helaas ook voor risico’s. Openbare netwerken kunnen namelijk gemakkelijk gehackt worden en als dit gebeurt en je bent met dit netwerk verbonden, kan de hacker zomaar jouw telefoon of tablet in. Licht medewerkers hierover in, zodat zij weten wat de risico’s zijn van het gebruiken van openbare netwerken. Je kunt ze ook verbieden de netwerken te gebruiken, zodat je zeker weet dat er niemand in jouw zakelijke apparaten kan komen via een openbaar netwerk.

Tip 2: maak een lijst met niet-toegestane apps

Zie jij bepaalde applicaties als onveilig voor de organisatie, bijvoorbeeld omdat deze apps niet goed beveiligd zijn, bepaalde gegevens van apparaten kunnen halen of het delen van betrouwbare documenten wel heel gemakkelijk maken? Zet deze apps dan op de zwarte lijst van de organisatie. Dit betekent dat de medewerkers van jouw bedrijf deze apps niet mogen gebruiken op hun zakelijke smartphone of de tablet van het bedrijf.

Je kunt er ook voor kiezen om een ‘witte lijst’ met applicaties te maken. De applicaties die op deze lijst staan, mogen juist wel gedownload worden. Staat een app niet op de lijst, dan mag de applicatie niet op de telefoon of tablet van de zaak staan.

Tip 3: zorg voor de mogelijkheid om data op afstand te wissen

Stel, de zakelijke telefoon van een van je werknemers is gestolen. Degene die de telefoon gestolen heeft, kan nu alle documenten van het bedrijf zien. Door de mogelijkheid in te bouwen dat je gegevens van een afstand kunt verwijderen, loop je niet het risico dat bepaalde bedrijfsgegevens openbaar worden gemaakt. Het is een kleine moeite, maar het kan je wel heel veel gedoe besparen als er een telefoon gestolen wordt. En omdat telefoons nog altijd geliefd zijn onder dieven, is het zeker geen overbodige luxe om deze mogelijkheid in iedere smartphone van het bedrijf in te bouwen.

Previous «
Next »