Je eigen werkplek inrichten; wat mag er niet ontbreken?

  • Flex
  • Comments Off
werkplek inrichten

Eigen werkplek inrichten

Zoals we al weten of misschien al zelf ondervonden hebben, is naar kantoor gaan niet meer hetzelfde als pakweg 15 jaar geleden. 15 jaar geleden stond er ofwel een typmachine om documenten te manueel te typen of in een modern ingericht kantoortje een dikke computer die je duidelijk kon horen draaien. Nu anno 2017 is het helemaal veranderd. Weg met die oude, muffe ruikende kantoren waar in een hoek een plant stond die beetje bij beetje stond weg te kwijnen. Nu zijn er zelfs werkplekken waarvan je niet zou zeggen dat het een kantoor is. Het moderne heeft al een tijdje zijn intrede gedaan. Daarom dat een eigen werkplek inrichten heel vaak een moeilijke opdracht is.

Een mix van productiviteit en ontspanning

Een zin die we al zo vaak hebben gehoord: werknemers die zich goed in hun vel voelen, zullen op korte termijn beter presteren dan werknemers die tegen hun zin komen werken om de hele dag zielig en alleen in een stoffig kantoor te zitten kijken naar de klok, hopend dat hij snel het einde tikt van de werkdag. Een eigen werkplek inrichten begint daarom met smaak en zin om 2 woorden te mixen namelijk: creativiteit en productiviteit. Laten we het erover eens zijn dat er in een kantoor dient gewerkt te worden. Maar langs de andere kant moeten werknemers ook even tijdens de pauze kunnen uitblazen en dat is mogelijk in trendy zeteltjes die de werkplek een andere uitstraling geeft. Het is bewezen dat als werknemers tijdens de pauze even kunnen uitblazen en de stress van het werk naast zich kunnen plaatsen, net dat ietsje meer kunnen presteren na de middag.

Ergonomische eigen werkplek inrichten

Ontelbare artikels zijn geschreven over ergonomisch werken en toch zijn er heel wat mensen die een full time kantoorjob hebben die zich niet zo nauw nemen met de regels van ergonomie en op latere leeftijd hun tol zal eisen. Iemand die een eigen kantoor heeft, kan zijn bureaustoel perfect afstellen op hoogte van de computer zodat men in een hoek van 90° zit en naar de computer kijkt. Als een bedrijf flexplekken aanbiedt, is dat iets moeilijker omdat morgen iemand anders op je plaats kan zitten. Daarom is het belangrijk voor een eigen werkplek inrichten dat je de juiste afstellingen voor jezelf noteert. Als het kan gebruik een monitor in plaats van een laptop want werken op de laptop zorgt namelijk voor een zwakkere lichaamshouding.

Zorg voor voldoende beweging

Mensen die op kantoor werken, klagen maar al te vaak dat ze onvoldoende beweging hebben tijdens hun werk. Probeer dit te vermijden als je van plan bent een jarenlange kantoorbaan te houden. De printer plaatst men het liefst op een wandelafstand zodoende dat je af ent oe van de stoel moet opstaan en kan bewegen zodat het bloed beter stroomt in het lichaam. Dit geldt trouwens ook voor boeken en kaften. Als je deze regel in acht neemt, zal je merken dat een eigen werkplek inrichten voor een beter werkresultaat zorgt.

Previous «
Next »