Ondernemen als student

  • Flex
  • Comments Off

Studenten en ondernemen: een mooie combinatie

Het studentenleven is tegenwoordig erg duur. De beurzen zijn afgeschaft en wil je geld zonder ervoor te werken? In principe is lenen dan de enige optie die je hebt. Veel studenten nemen om die reden dan ook een bijbaantje. Het nadeel van bijbaantjes is echter dat ze vaak saai zijn en je er bovendien niet veel mee kunt verdienen. Maar als student is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te ondernemen. Deze twee factoren kunnen prima samengaan. Niet alleen kun je dan leuk geld verdienen, maar bovendien doe je ook ervaring op voor later. Dit kan erg handig zijn in de toekomst. Lees hieronder een aantal tips en succesverhalen om te ondernemen.

Zaken op orde hebben

Als student-ondernemer is het belangrijk om eerst je zaakjes op orde te hebben voordat je gaat ondernemen. Dit betekent eerst je bedrijf inschrijven bij de KVK. Dit is in Nederland namelijk verplicht. Je krijgt dan ook gelijk een btw-nummer, want in Nederland moet je als ondernemer ook btw afdragen aan de belastingdienst. Ook is het handig om een studenten creditcard aan te schaffen. Je kunt dan meer aankopen doen. Bij sommige bedrijven kun je namelijk alleen met creditcard betalen. Er is een speciale creditcard voor studenten. De meeste banken kunnen je daarvan voorzien. Ook moet je natuurlijk een werkplek hebben. Het is aan te raden om als student-ondernemer de kosten zo laag mogelijk te houden. Je kunt dus gewoon beginnen met werken in je zolderkantoor. Je hoeft dan geen extra maandelijks huur te betalen en dat scheelt toch wel flink wat geld. Geld die je dan in je onderneming kunt steken.

Succesverhalen

Er zijn veel studenten die met veel succes een onderneming van de grond hebben gekregen. Deze hebben een gat in de markt gevonden. Veel student-ondernemers hebben opleidings-gerelateerde successen behaalt. Ze doen bijvoorbeeld iets in de technologie en hebben iets gemaakt waardoor het arbeidsproces versneld kan worden. Op die manier kan de kennis van je studie je dus letterlijk helpen om geld te verdienen. Andere studenten hebben een meer praktische kijk. Je hebt bijvoorbeeld veel studenten koeriersbedrijven. Deze leveren bier en andere soorten drank aan huis. Veel studentenhuizen maken hier gebruik van, omdat het erg gemakkelijk is en ze dan een grote hoeveelheid in één keer hoeven te kopen. Het met kratten slepen is zo voor studentenhuizen een stuk minder lastig. Ook dergelijke ondernemingen zijn zeer succesvol. Vooral in studentensteden. Natuurlijk zijn er allerlei andere succesverhalen te noemen waarin studenten winstgevende ondernemingen opzetten. 

Previous «
Next »