• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Hoe een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim

Hoe een gezonde levensstijl kan bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim

  • Flex
  • Comments Off

Een goed functionerend team met fitte en gemotiveerde werknemers. Dat wil je natuurlijk toch het liefste? Gelukkig kun je met slechts een paar kleine aanpassingen al een wereld van verschil maken. Want door de gezonde levensstijl binnen het personeel meer en meer te stimuleren, kan het zomaar zo zijn dat het ziekteverzuim aanzienlijk wordt verminderd. Waarom dat zo is en hoe je daar zelf een positieve bijdrage aan kunt leveren, lees je in dit blog. 

Medewerkers komen met een fit en fijn gevoel naar de werkvloer 

Op het moment dat de conditie van een werknemer in goede staat is, en  er dus een gezonde levensstijl wordt gehanteerd, kan het zomaar zo zijn dat een medewerker met een fit en fijn gevoel naar kantoor komt. Ook kunnen anderen worden gemotiveerd om in de middag bijvoorbeeld vaker een rondje te gaan wandelen of om gezondere keuzes te maken op het gebied van de voeding. Dit zorgt dus voor een positief werkklimaat en dus ook een betere sfeer. 

Mogelijke fysieke klachten op de werkvloer kunnen sneller worden verminderd dankzij een goede gezondheid 

Je weet het vast en zeker wel. Op de werkvloer kunnen mogelijke klachten aan het lichaam ontstaan. Niet zo gek, want we brengen aardig wat tijd zittend door achter de computer. Het is daar de hoogste tijd om verandering in aan te brengen. Maar ook werknemers kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Want doordat een goede gezondheid wordt gestimuleerd, kunnen mogelijke fysieke klachten op de werkvloer net even wat sneller worden verminderd. Het is dus ook helemaal niet zo gek dat meer en meer werknemers op zoek zijn naar tal van gezonde initiatieven. 

Tip! Als werkgever kun je verschillende gezonden initiatieven introduceren binnen het bedrijf 

Want deze gezonde initiatieven kun je erg makkelijk introduceren bij jou binnen het bedrijf. Zo kun je bijvoorbeeld een fietsenplan aanbieden, korting op een sportabonnement of je gaat eens per maand met het hele team sporten. Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je dus al een wereld van verschil maken. Wil je graag weten wat alle initiatieven zijn die je voor kunt stellen? Online is er gelukkig meer dan genoeg informatie over te vinden, net zoals het afsluiten van een passende WIA verzekering voor het personeel. Wie weet begin je binnenkort al een keer met een paar gezonde alternatieven bij jou op de werkvloer. 

Previous «
Next »