Wat te doen bij haperingen in je bedrijfsnetwerk?

  • Flex
  • Comments Off

Niets is cruciaal voor de productiviteit als een goede internetverbinding. Het maakt niet uit hoe groot het kantoor is of hoeveel mensen gebruik maken van het netwerk, de verbinding moet prima werken. Hapert jouw bedrijfsnetwerk? Dan heeft dit negatieve gevolgen voor de productiviteit. Wat kun je doen bij haperingen in het bedrijfsnetwerk? Wij geven graag wat handige tips en tricks.

Aan en uit zetten

Het is de meest basale, maar in veel gevallen meest effectieve oplossing. Zet het internet uit en vervolgens weer aan. Een herstart kan soms de oplossing zijn. De haperingen verdwijnen zoals de wolken voor de zon. Voordat je verdere actie onderneemt, is het aan te raden om het internet aan en uit te zetten.

Toegankelijkheid

Wie heeft er precies toegang tot het netwerk? Wanneer er veel mensen gebruik maken van het netwerk, kan de verbinding gaan haperen. Het is daarom belangrijk om een netwerkverbinding te kiezen waar veel gebruikers op kunnen. Zorg ervoor dat je dit netwerk afschermt van de buitenwereld met een unieke code. Zorg dat niemand buiten het bedrijf gebruik kan maken van het netwerk. In uiterste gevallen kan een hackingsaanval een oorzaak zijn van haperingen. Is jouw bedrijf gevoelig hiervoor? Zorg dan dat je de verbinding goed afschermt voor invloed van buitenaf.

Meettechniek

Hoe snel is jouw netwerkverbinding? Wanneer er intensief gebruik gemaakt wordt van een internetverbinding, is het noodzakelijk dat je genoeg snelheid hebt. Laat een specialist jouw netwerksnelheid meten. De specialist kan niet alleen meten hoe snel de verbinding nu is, maar ook welke snelheid mogelijk is. Deze meettechniek kan belangrijk zijn voor de eventuele aanschaf van een andere snellere verbinding. De specialist kan niet alleen meten hoe snel de verbinding nu is, maar ook welke snelheid mogelijk is.

Overstappen

Wanneer de huidige netwerkverbinding niet snel genoeg blijkt te zijn na de meting, is het aan te raden om over te stappen naar een andere provider of een ander abonnement. Kies een abonnement die voldoet aan de mogelijke snelheid op kantoor. Een snelle verbinding zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van haperingen.

Investeer in kwaliteit van het werk. Een goede internetverbinding zonder haperingen is cruciaal voor de productiviteit en kwaliteit van werk op het kantoor.            

Previous «
Next »