Een automatische kilometerregistratie, is dat betrouwbaar?

  • Flex
  • Comments Off

Kilometerregistratie van bedrijfsauto’s is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, zowel voor werkgever als werknemer. Steeds meer ondernemers beseffen het belang van enerzijds een juiste registratie van het aantal kilometers, anderzijds daarin zo min mogelijk tijd (en dus geld) investeren. Behalve de gereden kilometers in een bepaalde periode gaat het ook om de verdeling van die kilometers, in zakelijk- en privégebruik, en woon-werkverkeer. Ook gebruikers van bedrijfsauto’s erkennen de voordelen van een degelijke kilometerregistratie.

Het belang voor ondernemers

Ritassist biedt een systeem met een perfect sluitende kilometerregistratie. Dit geeft u als ondernemer de informatie die u wenst. Zakelijke kilometers zijn kosten die u mogelijk deels kunt doorberekenen aan uw klanten. Privégebruik geeft u inzicht in het aantal kilometers, dat een werknemer privé rijdt met zijn auto van de zaak. De kilometers die uw medewerkers schrijven om van huis naar werk te rijden, en andersom, laten u zien hoeveel het totale woonwerk-verkeer u maandelijks kost.

Voordeel voor gebruikers

Ook als werknemer, en berijder van een auto van de zaak, biedt dit systeem u voordeel. Omdat uw gereden kilometers automatisch worden geregistreerd en ingedeeld in categorieën, scheelt het u handmatig kilometers schrijven. Een bijkomend en groter voordeel biedt deze kilometerregistratie als u jaarlijks minder dan 500 kilometer privé wilt en kunt rijden. In dat geval hoeft u immers geen bijtelling te betalen. Hoe hoger de cataloguswaarde van uw auto van de zaak, hoe groter uw besparing!

Belastingdienst kijkt mee

Dit systeem van Ritassist is betrouwbaar en waterdicht, en voorzien van het keurmerk RRS. Dat ook de Belastingdienst haar goedkeuring heeft gegeven zegt voldoende. De fiscus eist immers een sluitende kilometerregistratie van iedere auto van de zaak, met een duidelijke splitsing in zakelijk en privégebruik. Het is een bekend feit dat de Belastingdienst regelmatig controleert, bij woonboulevards, pretparken en grensovergangen. Gescande kentekens worden gecontroleerd, en vergeleken met hun systeem. Daarnaast controleert de Belastingdienst uiteraard ook kilometerregistraties en worden er telefonische visitaties uitgevoerd. Bij overtredingen worden er enorme verzuimboetes uitgedeeld.

Met dit systeem is uw kilometerregistratie te allen tijde sluitend, waardoor u hele vervelende verrassingen, zoals genoemde boetes voorkomt. U heeft nauwelijks meer omkijken naar uw kilometerregistratie, en dat voor slechts een klein bedrag per maand.

Previous «
Next »