• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Hoe vind je een goedkope bedrijfsruimte voor jou als startende ondernemer?

Hoe vind je een goedkope bedrijfsruimte voor jou als startende ondernemer?

  • Flex
  • Comments Off
bank

Als startende ondernemer heb je te maken met diverse opstartkosten. Je bedrijfskapitaal is over het algemeen beperkt. Je wensen zijn waarschijnlijk groter dan je budget en dat betekent keuzes maken. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven en niet iedere investering verdient zich even snel terug. Het vinden van een geschikte bedrijfsruimte is zo’n keuze, waarbij je moet beslissen hoeveel je hier maandelijks voor kunt missen. Heb je wel eens gedacht over antikraak bedrijfsruimte? Dit betekent vaak een hele bijzondere ruimte of locatie voor een fractie van de prijs die je anders voor een goede werkplek kwijt zou zijn.

Kraakverbod

Hoewel kraken in Nederland sinds 2010 bij wet verboden is, is het voor eigenaren van vastgoed nog altijd een probleem. Soms zijn er prima redenen waarom een pand voor langere tijd leeg staat. Er kunnen nieuwbouwplannen in de pijplijn zitten of het gebouw is om een andere reden voor langere tijd niet beschikbaar. Door het pand via antikraak in de markt te zetten, voorkomt de eigenaar dat mensen met een verkeerde bedoeling zich de toegang tot het pand verschaffen. In veel gevallen worden dit soort ruimtes aangeboden als tijdelijke woonruimte, maar dat heeft zeker voor bedrijfspanden nogal wat haken en ogen. Vandaar dat steeds meer eigenaren kiezen voor het voordelig aanbieden van antikraak bedrijfsruimte. Een logische gedachte, aangezien zo de oorspronkelijke en de nieuwe bestemming van de ruimte veel dichter bij elkaar liggen.

Jouw bedrijfsruimte

Jij hebt als startende ondernemer vast al wel over je bedrijfsruimte nagedacht. Hoewel we door het digitale tijdperk makkelijker vanuit wisselende locaties kunnen werken, is het voor startende bedrijven toch wel degelijk van belang om over een goede locatie te beschikken, van waaruit je werkt en waar je ook mensen kunt ontvangen. Toch schrik je in de eerste fase van je bedrijf vaak terug voor hoge kosten, die bovendien iedere maand terugkeren. Ook het je voor langere tijd vastleggen middels een huurcontract, heeft in deze fase van je onderneming wellicht niet je voorkeur. Antikraak bedrijfsruimte kan hierin een mooi alternatief bieden. De kosten liggen gegarandeerd lager, maar je hebt niet zelden te maken met bijzondere locaties. Voorzieningen zijn vaak aanwezig of gemakkelijk te realiseren. Bovendien kun je van tevoren vaak goede afspraken maken over de duur van je overeenkomst, zodat je voor langere tijd weet waar je aan toe bent. Zeker de moeite waard dus om je er verder in te verdiepen.

 

Previous «
Next »