De 5 voordelen van online boekhouden

  • Flex
  • Comments Off
de voordelen van online boekhouden

Wanneer je een eigen bedrijf hebt is het bijhouden van je boekhouding natuurlijk ontzettend belangrijk. Het geeft je niet alleen zicht op je huidige financiële situatie, maar ook op de levensvatbaarheid en de toekomst van je onderneming. Het bijhouden van je eigen boekhouding hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn: er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden in online boekhouden die ervoor zorgen dat jij het gewoon lekker zelf in de hand kunt houden. Twijfel je nog? Dan zetten we graag een aantal voordelen voor je op een rijtje!

de voordelen van online boekhouden

1. Samen je boekhouding doen

Wil je zelf je boekhouding bijhouden maar vind je het wel fijn als een accountant af en toe met je meekijkt? Geen probleem! Software zoals Minox geeft zowel jou als accountants toegang tot je boekhouding. Op deze manier kun jij je boekhouding het hele jaar zelf in de hand houden, en er tegen het einde van het jaar even door een accountant naar laten kijken. Zo bespaar je op de kosten én houd je zelf het inzicht dat je nodig hebt!

2. Alles in eigen hand

Het inschakelen van een boekhouder is fijn, maar zorgt er ook voor dat je zelf minder zicht hebt op je financiële situatie. Wanneer je zelf door de cijfers en papieren heen worstelt krijg jij de inzichten die normaliter je accountant of boekhouder zou krijgen. En deze inzichten zijn natuurlijk essentieel voor de toekomst van je onderneming. 

3. Budget besparen

Daarnaast kost een boekhouder of accountant natuurlijk geld; en zijn de kosten van een online boekhoudprogramma vaak een heel stuk lager. De boekhoudprogramma’s van tegenwoordig zijn zo gebruiksvriendelijk dat je deze zonder problemen zelf kunt gebruiken, en je betaalt er vaak maar een paar tientjes per maand voor. Wel zo fijn, toch?

4. Alles-in-een

Een boekhoudprogramma geeft je vaak niet alleen de mogelijkheid om je boekhouding bij te houden, maar ook om facturen en offertes op te maken, te versturen en vervolgens direct in je boekhouding te verwerken. Hierdoor heb je dus in principe een alles-in-een pakket dat je alle mogelijkheden geeft die jij als ondernemer nodig hebt.                  

5. Online hulp

Heb je toch hulp nodig of zit je alsnog met vragen? Dan geven de support pagina’s of de klantenservice van de aanbieder van de boekhoudsoftware je vaak zonder problemen antwoord. Op deze manier heb je en alle hulp die je nodig hebt, maar kun je toch alles zelf blijven doen! 

Wat heeft jouw voorkeur? Zelf aan de slag, of toch een boekhouder inschakelen? 

Previous «
Next »