Je bedrijf online veilig houden doe je zo

  • Flex
  • Comments Off

Er liggen veel cybercriminelen op de loer, die hun werkwijzen steeds verder ontwikkelen. Daarom is het belangrijk dat je je als bedrijf ook blijft ontwikkelen als het gaat om de veiligheid van data. Naast dat cybercriminelen een gevaar vormen, kan ook een storing ervoor zorgen dat je data wordt gewist; dit wil je natuurlijk niet hebben. Samen met IT-experts van organisaties als H&R houd jij de data van je organisatie veilig. Maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je data nooit verloren gaat. Wil jij weten wat jouw kan doen? Lees dan de volgende tips.

Werk in de cloud

Wanneer je je data opslaat in de cloud, staat het daar veilig. Als de data van je organisatie op je lokale schijf gewist wordt, door wat voor reden dan ook, heb je in ieder geval een back-up in de cloud. Een ander voordeel van het gebruiken van de cloud is het feit dat werknemers altijd en overal toegang hebben tot de documenten. Door het delen van documenten kan er sneller worden gewerkt en kan data sneller intern worden verspreid. Dit optimaliseert ook nog eens de productiviteit van je werknemers. Ook het thuiswerken is een stuk toegankelijker dankzij de cloud. Zeker in deze tijd, dat de meeste kantoren gesloten zijn door het coronavirus, moet het thuiswerken soepel verlopen. 

IT infrastructuur

De netwerkinfrastructuur is enorm belangrijk voor je organisatie. Je kan eigenlijk wel stellen dat dit het hart is van je organisatie. Daarom vereist dit ook stabiliteit en betrouwbaarheid. Omdat dit een zaak apart is, is het aan te raden om hier specialiseren op te zetten. H&R is gespecialiseerd in het creëren van een veilig en betrouwbare IT infrastructuur. Zij weten precies wat er moet gebeuren om de data van jouw organisatie veilig te houden. Een goede IT infrastructuur zorgt voor bedrijfscontinuïteit. Bekijk de website van H&R, henr.nl, voor meer informatie over een goede IT infrastructuur. 

Stel automatische updates in

In je software kunnen zwakke plekken ontstaan. Dit is een risicofactor voor de veiligheid van je data. Door periodieke, en het liefst automatische, software updates in te stellen, blijft de software sterk en wordt het bijna onmogelijk om er als buitenstaander in te komen. Wanneer de software op alle systemen geüpdatet blijft, is je data veiliger. Denk aan de software van laptops, tablets maar ook smartphones. 

Draadloze netwerken beveiligen

Op het internet surfen waar je ook bent, is op het moment makkelijker dan ooit. Maar houd er rekening mee dat er meer mensen toegang kunnen krijgen tot je draadloze netwerk. Ook via de draadloze wifi-verbinding van je bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je wifi-netwerk altijd minimaal volgens het WPA2-standaard beveiligd is. Werk je wel eens op een andere locatie, zoals een café met wifi? Let dan ook altijd op en werk via een VPN-verbinding. 

Sterke wachtwoorden

Last but not least: verzin sterke wachtwoorden. Dit is één van de belangrijkste punten als het gaat om beveiliging. Ook moet je zorgen dat je niet voor elk account hetzelfde wachtwoord gebruikt. Daarnaast is het slim om eens in de zoveel tijd je wachtwoorden te vernieuwen. Zo blijven je accounts veilig! 

Een organisatie heeft veiligheid nodig. Daar kan jij voor zorgen. Loop niet langer risico’s en houd rekening met de bovenstaande punten! 

Previous «
Next »