Kenmerken van verschillende soorten palletwagens

  • Flex
  • Comments Off
palletwagens

Een palletwagen wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoeren van zware dingen. Deze palletwagens worden erg veel ingezet in het magazijn. Bedrijven moeten in hun magazijn namelijk heel veel zware dingen vervoeren en verplaatsen. Er zijn echter verschillende soorten palletwagens waar je uit kunt kiezen. Je kunt via het internet naar allerlei verschillende palletwagens kijken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van een winkel die deze palletwagens verkoopt. De webshop is hier te vinden wanneer je meer te weten wilt komen over alle verschillende soorten die gekocht kunnen worden voor in een magazijn. Voordat je ervoor kiest om een palletwagen aan te schaffen, is het wel een erg goed idee om over de verschillende kenmerken te lezen.

Elektrische transpallet

Een elektrische transpallet is vaak heel erg populair. Er wordt vaak gekozen voor een transpallet wanneer het niet meer mogelijk is om producten met menselijke kracht te duwen. Transpallet elektrisch komt in verschillende vormen. Er bestaat bijvoorbeeld een verschil tussen elektrische palletwagens. Zo bestaan er elektrische palletwagens waar de medewerker op kan staan, maar ook waar de medewerker achter kan lopen. Bij het maken van de keuze zul je dus na kunnen denken over de afstanden die afgelegd moeten worden met de palletwagen. Welke elektrische palletwagen geschikt is voor jouw magazijn heeft dus met verschillende dingen te maken. Hier zul je voor de aanschaf dus goed over na moeten denken.

Manuele transpallet

Er bestaan ook manuele palletwagens. Dit zijn eigenlijk de simpelste palletwagens die er zijn. Deze simpele palletwagens maken namelijk geen gebruik van elektriciteit, maar werken simpelweg op de kracht van de medewerker. Een medewerker kan een manuele transpallet namelijk gemakkelijk trekken. Wanneer een medewerker het transpallet achter zich aan trekt, zal dit niet voor fysieke schade zorgen omdat de houding van de rug op deze manier goed blijft. Een manuele transpallet is echter niet geschikt voor het vervoeren van erg zware artikelen. Hier blijft een elektrische transpallet de betere keuze voor. Kiezen voor een manuele transpallet is dus vooral een goed idee wanneer je geen zware spullen hoeft te vervoeren in het magazijn. 

Transpalletten met ingebouwde weegschaal

Wanneer je op zoek bent naar een goed transpallet, kan het zo zijn dat je geen idee hebt dat er ook palletten zijn met extra functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een goed elektrisch transpallet dat een ingebouwde weegschaal heeft. Een palletwagen met een ingebouwde weegschaal is erg handig. Hierdoor zul je namelijk geen tijd kwijt zijn aan het vervoeren van een pallet naar een weegschaal. Dit doet de ingebouwde weegschaal in de palletwagen namelijk meteen voor jou. Het werken met een palletwagen met een ingebouwde weegschaal is daarom ook een heel stuk fijner.

Transpallet met kanteling

Wanneer je wel eens met transpalletten werkt, zul je zeker weten dat hier erg zware artikelen mee verplaatst worden. Het is dan ook heel erg fijn wanneer een palletwagen kan kantelen. Hierdoor zul je namelijk zelf geen moeite te hoeven wanneer je de paletten van de wagen wilt halen. Werknemers zullen zichzelf hierdoor een stuk minder snel overwerken. 

Previous «
Next »