Offline marketing voor ondernemers

  • Flex
  • Comments Off
drukwerk

Als ondernemer kun je niet zonder marketing. Ondanks dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan online marketing is ook offline marketing een belangrijk ingrediënt van je bestaansrecht. Door middel van allerlei soorten drukwerk kun je als ondernemer ook offline je zichtbaarheid vergroten. Zo maak je jezelf zichtbaar bij potentiële klanten. Wij helpen je op weg in de wereld van offline marketing. Want er zijn legio mogelijkheden die je eenvoudig bestelt via een online drukker. Waar kun je zoal aan denken?

1. Huisstijl

Je huisstijl is ontzettend belangrijk voor jouw zichtbaarheid. Denk bij het starten van je onderneming dan ook goed na over je bedrijfsnaam en je logo. Als dit eenmaal vaststaat, kun je naam en logo verwerken in jouw huisstijl. Laat naam en logo drukken op brieven, facturen en enveloppen. Mensen hoeven maar ergens een envelop van jouw bedrijf zien te liggen en komen op die manier al in aanraking met jouw bedrijf. Ook visitekaartjes zijn handig. Deel ze uit, hang ze op prikborden, laat ze achter op publieke plekken waar jouw potentiële klanten komen.

2. Folders

Een groot deel van ons leven speelt zich online af, maar veel mensen vinden het nog altijd prettig om iets tastbaars in handen te hebben. Een goede folder waarin jij jouw merk sterk neerzet, is dus slim. Zorg dat in een folder jouw huisstijl zichtbaar is. Presenteer jezelf sterk. Laat in één oogopslag zien wie jij bent, wat je biedt en waarom men bij jou moet zijn. Ook folders deel je makkelijk uit of laat je achter op publieke plekken.

3. Promotiemateriaal

Deel promotiemateriaal uit. De mogelijkheden zijn enorm. Kies iets wat bij jouw onderneming past. Heb je als ondernemer een boek geschreven? Strooi boekenleggers met informatie over jouw boek en jouw bedrijf. Ben je fotograaf? Ontwerp iets moois met je beste foto’s. Heb je veel contact met andere ondernemers? Zorg dat je zichtbaar wordt op hun bureaus en wees direct zichtbaar voor al hun contacten.

4. Bedrukte tassen en kleding

Wil je offline zichtbaar zijn, denk dan ook aan het bedrukken van tassen en kleding. Op deze manier wordt jouw bedrijfsnaam eenvoudig doorgegeven en zichtbaar in een groot verspreidingsgebied. Zet jouw bedrijfsnaam op shirts, petjes of tassen en deel deze uit. Je bestelt het vaak eenvoudig via een online drukker en mensen zijn dol op gratis merchandise.

5. Relatiegeschenken

Last but not least: denk aan jouw naam op relatiegeschenken. Geef je aan het einde van het jaar als attentie een fles wijn aan jouw klanten? Zorg dat jouw naam op die fles wijn staat. Sta je op een beurs en deel je gratis producten uit? Natuurlijk staat jouw logo op deze producten.

Kortom: voldoende tips om mee aan de slag te gaan!

Previous «
Next »