Tips om je webshop te verduurzamen

  • Flex
  • Comments Off
webshop verduurzamen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en als ondernemer is het daarom goed om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Heb je een eigen webshop? Dan is het mogelijk om deze te verduurzamen. Door je webshop te verduurzamen draag je een steentje bij aan het milieu. Bovendien vinden veel consumenten duurzaamheid belangrijk, waardoor je hiermee dan een goede indruk maakt. Hoe je jouw webshop kunt verduurzamen? Wij geven een aantal tips!

Duurzaam verpakkingsmateriaal

Een van de beste manieren om jouw webshop duurzamer te maken is door gebruik te maken van duurzaam verpakkingsmateriaal. Bij duurzaam verpakkingsmateriaal kun je aan verschillende dingen denken. Het kijken naar verpakkingen die gemaakt zijn van recyclebaar materiaal is een goede manier om dit te bereiken. Papieren tape gebruiken voor je verpakkingen in plaats van plastic tape is ook een mogelijkheid. Bij het duurzaam verpakken van je producten is het slim om een verpakking te kiezen die zo goed mogelijk aansluit bij het product dat je gaat versturen. Hierbij zijn dozen op maat een aanrader.

Door te kiezen voor een verpakking die goed aansluit bij het product, voorkom je dat er onnodig ruimte wordt verspild. Het kan dus ook geen kwaad om diverse soorten verpakkingen te hebben, zodat je per product kunt kiezen voor wat hierbij het beste past. Zo verspil je geen ruimte en materiaal en hoef je ook geen opvulmateriaal te gebruiken. Voor het versturen van kleine pakketjes is het dus niet nodig om grote dozen te gebruiken. In dit geval is het slimmer om voor bijvoorbeeld brievenbusdozen te kiezen.

Minder papier gebruiken

Een andere goede tip om je webshop te verduurzamen, is door minder papier te gebruiken. Zoals je waarschijnlijk wel weet is het verbruiken van veel papier niet goed voor het milieu, hier worden namelijk veel bomen voor gekapt. Om jouw steentje bij te dragen aan een beter milieu is het daarom verstandig om voor je webshop zo min mogelijk gebruik te maken van papier. Verstuur orderbevestigingen of facturen allemaal via de e-mail en print niet alles uit. Heb je echt papier nodig? Kies dan voor duurzaam papier! 

Meer duurzame producten aanbieden

Als je veel waarde hecht aan duurzaamheid, dan is het slim om dit ook bij je eigen producten toe te passen. Ga eens na hoe duurzaam jouw producten op dit moment zijn en of dit verbeterd kan worden. Wellicht kunnen jouw producten wel op een andere manier geproduceerd worden, waardoor het een stuk milieuvriendelijker wordt. Neem jouw assortiment eens kritisch onder de loep en kijk hoe het beter kan.

Een duurzame vervoerder kiezen

Hoe je ook duurzamer bezig kunt zijn met jouw webshop is door gebruik te maken van een duurzame vervoerder. Niet iedere pakketvervoerder is even duurzaam, waardoor het goed is om naar te kijken als je graag duurzamer wilt zijn. Vergelijk verschillende vervoerders met elkaar om hier een goede keuze in te maken.

Je webshop verduurzamen is zoals je hierboven hebt kunnen lezen op verschillende manieren mogelijk. Ga hier dus vooral mee aan de slag als je bewuster om het milieu wilt denken!

Previous «
Next »