• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Tips om afvalscheiding binnen je bedrijf te verbeteren

Tips om afvalscheiding binnen je bedrijf te verbeteren

  • Flex
  • Comments Off
afvalscheiding

Er zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat het scheiden van afval binnen jouw bedrijf op een efficiënte manier zal gaan. Ten eerste is duidelijke communicatie van groot belang. Indien jij iemand bent met leidinggevende taken in jouw bedrijf, dan is het van belang om goed uit te leggen aan medewerkers binnen jouw bedrijf waarom afvalscheiding de norm is. Door overdracht van kennis kun je tevens motivatie stimuleren onder jouw collega’s. Het scheiden van afval heeft een duurzame omgeving als gevolg en kan bijvoorbeeld leiden tot een circulaire economie. Een rolcontainer huren is een mogelijke optie, indien jij graag meer afval wenst te scheiden in het bedrijf. 

Soorten afval

Een belangrijke tip bij het scheiden van afval bestaat uit het hebben van kennis over afval. Denk hierbij aan het hebben van kennis over bedrijfsafval en over huishoudelijk afval, waarbij geldt dat bedrijfsafval als gevolg van werkomstandigheden op kantoor tot stand komt. Daarnaast zijn er verschillende afvalbakken voor papier en plastic, waardoor je afval kunt scheiden bij de bron. Bovendien zijn er afvalbakken voor groente-, fruit- en tuinafval. Deze afvalbakken zijn beschikbaar in verschillende formaten. Het materiaal is tevens per afvalbak verschillend. Kies ervoor om een afvalbak te huren of te kopen bestaande uit stevig en kwalitatief materiaal. 

Afmetingen van de afvalbak

De afmetingen van de afvalbak moeten goed aansluiten op de situatie waarin jij je bevindt. Denk hierbij aan een afvalbak geschikt voor de klussen die jij gaat uitvoeren. Mocht je een groot huishouden hebben, dan zal veel afval geproduceerd worden, waardoor het kiezen voor een grote afvalbak verstandig is. Je kunt tevens besluiten om meerdere afvalbakken aan te schaffen en hiermee voldoende opslagcapaciteit te bereiken. Dit is tevens een belangrijke tip bij het scheiden van afval. Zorg er echter wel voor dat de afvalbakken gemakkelijk te verplaatsen zijn. 

Kosten voor afvalinzameling

De kosten voor het scheiden van afval zullen lager liggen dan gemiddeld, indien jij ervoor kiest om meerdere soorten afval gescheiden te houden van elkaar. De ene soort afval is voornamelijk gericht op papier en karton, terwijl de andere soort afval voornamelijk organisch afval verzameld. De container die je aanschaft moet tevens aansluiten op het bedrijf dat je hebt, waarbij geldt dat de reputatie van jouw bedrijf een positieve stimulans kan krijgen door het scheiden van afval. Hiermee ontwikkel je de reputatie van een duurzaam bedrijf, waarin afvalscheiding de norm is. Dit kan als gevolg meer klanten opleveren voor jouw bedrijf.

Previous «
Next »