Tips om je dag nuttig te besteden

  • Flex
  • Comments Off
time management

Steeds meer mensen hebben moeite om hun dag een goede indeling te geven en die dag dus nuttig te gebruiken. Uiteraard kun je daar een time management cursus voor volgen, maar misschien dat onderstaande tips je ook al wel grotendeels kunnen helpen. Lees dan ook snel verder als jij af en toe moeite om je dag nuttig in te delen!

Denk de avond ervoor na over wat je wil doen

Heb je problemen met je dag goed in te delen, zorg dan dat je een globale indeling maakt de avond ervoor. Door je dag namelijk aan het toeval over te laten, heb je grote kans dat je je dag niet optimaal benut… en dat je je daar dus slecht om kunt gaan voelen. Als je de dag ervoor enkele dingen opschrijft die je gedaan wil hebben, dan heb je een houvast en altijd iets om op terug te grijpen.

Ontbijt

Ook door je ontbijt de avond ervoor al voor te bereiden, zorg je dat je beter aan je dag begint, en vooral sneller. Veel mensen hebben namelijk problemen met opstarten en echt te beginnen. Hierdoor loopt het ontbijt vaak uit en blijft men te lang op bijvoorbeeld Facebook hangen voor men aan de dag begint.

Doe na het ontbijt direct iets constructiefs

Doe na dat ontbijt direct iets constructiefs. Dat kan van alles zijn. Sommige mensen vinden het fijn om de dag te beginnen met een meditatie of met wat beweging. Als je direct iets nuttigs doet, creëer je direct een succesvol gevoel… en dat is voor iedereen een goed begin van de dag.

Begin ’s ochtends aan de belangrijkste taken die je de avond ervoor hebt opgeschreven. Vraag jezelf daarbij af welke taak jou dichter bij je doelen brengt. Of welke taak op dit moment het meeste bijdraagt aan de kwaliteit van die dag. Pak die taak op, ook al vind je het een moeilijke of vervelende taak. Hij kan maar gedaan zijn.

Je wilt veel uit je dag halen vandaag, maar besef ook dat je graag aan jezelf wilt bewijzen dat het je lukt. Stel dus niet té hoge eisen aan jezelf. Als je jezelf iedere dag teleurstelt dan beschadig je je zelfvertrouwen waardoor je op de lange termijn steeds minder uit je dag haalt. Zorg dan ook voor een gezonde combinatie van de eerder genoemde punten en deze laatste, dan zul je aan het eind van de dag een stuk contenter op de bank kunnen neerploffen.

Previous «
Next »