Tips voor het inrichten van een nieuw kantoor

  • Flex
  • Comments Off
inrichten kantoor

Of je nu net als ondernemer bent begonnen en je nieuwe kantoor wilt inrichten of als ervaren ondernemer je huidige kantoor opnieuw wilt indelen, het kan nogal overweldigend en tijdrovend zijn om dit goed te doen. Om je hierbij te helpen kun je hieronder een aantal tips voor het inrichten van je kantoor vinden om te zorgen voor een praktische, prettige en ergonomische werkomgeving voor je werknemers.

Richt je kantoor praktisch in

Om je kantoor praktisch in te richten is het een goed idee om te beginnen met het maken van een plattegrond. Bedenk hoeveel werkplekken er moeten komen en hoeveel opbergruimte je werknemers nodig hebben om spullen op te bergen als documenten en kantoorartikelen. Geef vervolgens aan waar de bureaus komen, waar de kasten staan en waar het koffiezetapparaat staat. Zorg er daarbij voor dat je overal eenvoudig bij kunt komen, dat alle werknemers gemakkelijk bereikbaar zijn en er een logische looproute is door het kantoor.

Maak van je kantoor een prettige plek om te werken

Het is tevens belangrijk om te zorgen voor een aangename werkomgeving voor je werknemers. Dit kun je doen door de bureaus bij de ramen neer te zetten om te zorgen voor genoeg daglicht, kantoorplanten neer te zetten en te zorgen voor frisse lucht en een aangename temperatuur. Moedig je werknemers ook aan om persoonlijke spullen op hun bureau neer te zetten, zodat ze een eigen plek kunnen creëren. Je werknemers zullen zich zo meer op hun gemak voelen en beter presteren.

Schaf ergonomisch meubilair aan

Ergonomisch meubilair als elektrisch verstelbare bureaus, ergonomische bureaustoelen en verstelbare monitorarmen van Hal18 zorgen voor een comfortabele werkplek voor je werknemers. Ze zorgen ervoor dat werknemers op de juiste manier zitten of staan tijdens het werk en geen last krijgen van hun rug, nek en schouders. Met ergonomische toetsenborden en muizen kun je daarnaast pijn aan de handen en armen voorkomen. Je werknemers krijgen dus geen lichamelijke klachten en blijven ook geestelijk en lichamelijk fit. Zo kun je niet alleen een tijd vooruit met je inrichting, maar zijn je werknemers ook tevreden.

Tot slot

Zoals je ziet is een goede kantoorinrichting erg belangrijk voor het welzijn en de productiviteit van je werknemers. Door te zorgen voor een praktische, prettige en ergonomische omgeving om in te werken zullen je werknemers zich fijn voelen op het werk en gemotiveerder zijn. Ze zullen meer plezier hebben in hun werk, zich minder vaak ziek melden en daardoor een hogere productiviteit hebben.

Previous «
Next »