Veilig werken met internet infrastructuur bij je bedrijf

  • Flex
  • Comments Off
kabelbinders

Op vrijwel elk kantoor is vandaag de dag een internetaansluiting aanwezig. We kunnen ons niet meer voorstellen dat we zaken doen zonder online te gaan. Voor een veilige netwerkverbinding moeten een aantal voorzorgsmaatregelen worden genomen. Het is een systeem dat net wat anders in elkaar zit dan het internet thuis. Thuis kun je volstaan met een simpel modem waar je vooral gebruik maakt van Wi-Fi. Op kantoor moeten apparaten vaker met kabels op de netwerkverbinding worden aangesloten. Dit heeft te maken met de stabiliteit en de veiligheid. Een draadloze verbinding is immers kwetsbaarder dan een verbinding die via een kabel verloopt.

Kabels ordenen

In veel kantoren en bedrijven wordt gebruik gemaakt van een patchkast. Hierin komen alle aansluitingen op het bedrijfsnetwerk samen. Dit is meestal het domein van de systeembeheerder. Hij weet hier blindelings de weg, terwijl het voor anderen vaak een onduidelijke wirwar van kabels is. Maar ook de systeembeheerder moet ervoor zorgen dat hij de kabels niet door de war haalt. Als er iets mis is met het netwerk moet het systeem immers zo snel mogelijk weer foutloos functioneren.

Het nut van kabelbinders

Kabels kunnen door onduidelijke oorzaken in de knoop raken. Dat is niet alleen verwarrend, het kan ook zorgen voor schade. Een kabel die in de knoop zit staat strak en kan op die manier beschadigd raken. Een kabel waarvan het omhulsel is gescheurd is kwetsbaar en kan zomaar ineens de geest geven. Dan is het vaak een hele puzzel om erachter te komen waar de storing zit en hoe die moet worden opgelost. Gebruik Kabelbinders om kabels te ordenen en uit de knoop te houden. Zo kun je kabels die bij een bepaalde aansluiting horen gemakkelijker lokaliseren. Als er nieuwe aansluitingen moeten worden gemaakt zijn die gemakkelijker toe te voegen. Moet een aansluiting worden ontkoppeld dan heb je dat sneller voor elkaar als je in één oogopslag ziet welke kabels daarbij horen.

Kwetsbare kabels

Kabels in een patchkast zijn doorgaans redelijk veilig. Ze staan niet bloot aan weersomstandigheden en zullen niet snel worden beschadigd door scherpe voorwerpen, hoge of juist lage temperaturen en onvoorzichtigheid van gebruikers. Dat is anders voor kabels die open en bloot liggen. Soms is dit niet te voorkomen. Je kunt deze kabels beschermen met een RVS kabelbinder en kabelbeschermers. Door de kabels in te pakken maak je ze minder kwetsbaar en is de kans op beschadiging dus ook meteen een stuk kleiner. Een kapotte kabel kan voor heel wat ongemak zorgen. Als het de kabel van je internetverbinding is dan kan dat betekenen dat je een hele dag niet kunt werken of dat klanten geen bestelling kunnen doen in je online webshop. Dat kan leiden tot forse inkomensderving en dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Loop kabels regelmatig na op mogelijke schade. Op die manier kun je tijdig aan de bel trekken en kan een kabel worden vervangen voordat deze voor problemen gaat zorgen.

Previous «
Next »