Voordelig reclame maken doe je zo

  • Flex
  • Comments Off

Als beginnend bedrijf kan het best lastig zijn om reclame te maken. Veel mensen kennen jou nog niet en daarnaast is er waarschijnlijk ook niet zoveel budget om te besteden aan reclame. Gelukkig kan je met een aantal tips heel slim en zo voordelig reclame maken. Door de volgende dingen voor jezelf vast te stellen, wordt reclame maken een eitje.

1. Bedenk wat je duidelijk wilt maken
Dit klinkt erg voor de hand liggend, maar veel ondernemers vinden dit nog erg moeilijk. Een reclameboodschap is vaak kort maar krachtig. Het is belangrijk dat de boodschap goed aanslaat, zodat je het meeste bereik krijgt voor zo min mogelijk geld. Natuurlijk is het leuk om een leuke woordgrap te verwerken in je reclame, maar als de doelgroep deze niet begrijpt, dan is het zonde.

2. Wie wil je bereiken?
Afhankelijk voor hetgeen waar je voor reclameert, kan je een bepaalde doelgroep bepalen. Voor luiers zijn dit ouders, voor energiedrankjes jongeren en voor barbiepoppen kinderen. Door goed voor ogen te hebben wie nou eigenlijk precies je doelgroep is, wordt het ook heel gemakkelijk om reclame te maken. Als jouw doelgroep bijvoorbeeld ouderen is, kan je gaan flyeren of posters ophangen bij bejaardentehuizen. Wanneer je doelgroep kinderen is, dan kan je beter reclameren bij scholen.

3. Zorg ervoor dat je opvalt
De hele dag door worden consumenten overspoeld met reclame. Dit van allemaal bedrijven die de aandacht van de consument willen trekken. Niet zo gek dus dat de meeste mensen nog maar weinig aandacht geven aan reclame. Het is dus jouw taak om ervoor te zorgen dat je opvalt. Je mag hierin best een beetje gedurfd zijn. Als je bijvoorbeeld een poster gaat maken, kan je kiezen voor een apart lettertype of een felle, gedurfde kleur. Dit zorgt ervoor dat je het aandacht van jouw potentiële klant eerder zult krijgen.

4. Reclameer waar mensen vaak komen
Je wilt natuurlijk dat je reclame zoveel mogelijk wordt gezien. Afhankelijk van je doelgroep kan je dus naar plekken gaan waar veel mensen komen. Denk aan buurthuizen, supermarkten of bushaltes. Zo weet je zeker dat je reclame door veel mensen wordt gezien.

Reclameland reclame bedrukken is de ideale manier om snel en gemakkelijk folders, flyers, posters en nog veel meer te laten bedrukken. Snel geleverd en gemakkelijk gemaakt.

Previous «
Next »