• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Wat doe je als je plotseling op zoek moet naar een nieuwe baan?

Wat doe je als je plotseling op zoek moet naar een nieuwe baan?

  • Rogier
  • Comments Off
een baan vinden

Door onverwachte omstandigheden naar aanleiding van een fusie tussen jouw werkgever en een ander bedrijf, is je vaste arbeidsovereenkomst na jaren plotseling ineens beëindigd en ben je onvoorzien op straat komen te staan. Natuurlijk kun je nog wel enige tijd vooruit met een uitkering en de extra bonus die je meekreeg vanwege het verbreken van je contract, maar je bent er de persoon niet voor om in huis te blijven zitten zonder iets te ondernemen.

Vanzelfsprekend ben je daarom sinds het nieuws over het ontslag werd aangekondigd meteen op zoek gegaan om een nieuwe baan te vinden.  Op zoek gaan naar een nieuwe baan lijkt echter makkelijker dan het in werkelijkheid is. Zeker als je de afgelopen tijd in vaste dienst bent geweest en te maken hebt gehad met gunstige arbeidsvoorwaarden, kan het af en toe best een stap zijn om jezelf in het diepe te gooien en op zoek te gaan naar nieuw werk. 

Je wilt zo spoedig mogelijk weer aan de slag

Maar er zit niks anders op en je zult hoe dan ook binnen korte tijd opnieuw aan de slag moeten gaan om zowel jezelf bezig te houden als een maandelijks inkomen te kunnen garanderen. Je bent gespecialiseerd in technisch werk en zou graag in dezelfde sector een nieuwe baan vinden. Je bent immers een vakman in hart en nieren en zolang je aan de slag kunt gaan met technische aspecten in een nieuwe baan blijf je gemotiveerd en kun je met plezier je werk uitoefenen. 

Samen met andere collega’s ben je daarom aan het kijken naar wat voor specifieke vacatures er zoal in de regio beschikbaar zijn die aansluiten op jullie vakgebied. Je hebt inmiddels wel gemerkt dat de banen niet voor het oprapen liggen en dat het vinden van een geschikte baan die aansluit op jouw kennis, ervaring  en opleiding, niet de makkelijkste opgave is. 

Een speciaal bureau kan je helpen bij het vinden van een nieuwe baan

Op aanraden van een van je collega’s besluit je op zoek te gaan naar een baan via een speciaal bemiddelingsbureau dat openstaande vacatures probeert te vullen met de juiste mensen. Na de nodige omzwervingen kom je bij TDC Groep terecht, een bureau dat zich met name richt op de technische markt. Zij hebben een goed overzicht van welke vacatures er in de regio beschikbaar zijn en proberen deze op te vullen met de juiste mensen.

Met name in de bouwsector zijn er meerdere openstaande vacatures te vinden. Of je nu op zoek bent naar een baan in de steigerbouw of op zoek bent naar verschillende timmerman vacatures, TDC Groep is voor allerlei verschillende beroepsgroepen op zoek naar de juiste mensen. Via de website kun je eenvoudig aan de slag om op zoek te gaan naar de verschillende vacatures bij jou in de buurt. 

Via een speciaal filtersysteem selecteer jij je ervaring, educatie en regio

Door middel van een eenvoudig te hanteren filtersysteem op de internetpagina van TDC Groep kun je heel specifiek aangeven wat voor soort opleiding je hebt gevolgd, aan welke cursussen je hebt deelgenomen en bij welke bedrijven je over de afgelopen jaren ervaring op hebt gedaan. Aan de hand van dit aangemaakte profiel krijg je binnen no time een overzicht van de beschikbare vacatures in een bepaalde regio. 

Previous «
Next »