• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Met een gespecialiseerde opleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt

Met een gespecialiseerde opleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt

  • Flex
  • Comments Off
bouwopleiding

Van kinds af aan was het al duidelijk dat je graag aan de slag ging met je handen om verschillende technische uitdagingen aan te gaan. Of het je als peuter nu ging om het leggen van de perfecte rails voor je elektrische trein, als tiener om het in elkaar zetten van een echte bellenblaasmachine of als puber het uit en in elkaar schroeven van je eerste brommer, altijd was er het technische aspect dat jouw motiveerde om op zoek te gaan naar een andere dan de meest voor de hand liggende oplossing.

Het was daarom ook geen verrassing dat je na de middelbare school koos voor een technische opleiding, waarmee je je verder kon toeleggen op de praktijk en verschillende automatische systemen probleemloos met elkaar kon laten functioneren. Een aantal maanden na het behalen van je diploma en na enige tijd actief te zijn geweest op de arbeidsmarkt, moet je echter tot de conclusie komen dat de door jou gevolgde opleiding niet helemaal toereikend is om je daadwerkelijk te kunnen profileren op een steeds competitievere arbeidsmarkt.

Je voorkeur gaat uit naar een vervolgopleiding gericht op installatietechniek

Zodoende dat je er al een aantal weken over aan het nadenken bent om een vervolgopleiding te volgen, waarmee je jezelf nog verder kunt specialiseren. Een opleiding installatietechniek is hetgene dat je voor ogen hebt. Je hebt ook overwegen om meer de kant van constructie op te gaan en een van de vele bouw opleidingen te volgen, maar jouw voorkeur gaat toch uit naar het technische gedeelte, waardoor een opleiding installatietechniek de meest voor de hand liggende keuze blijkt te zijn. 

Ondanks het feit dat het praktische aspect van constructie je wel interesseert, heb je geen interesse om een speciale opleiding tot metselaar of timmerman te volgen. Het aan de slag gaan met elektrische circuits en spanningsvelden is toch net iets uitdagender, zodoende dat de keuze voor een opleiding installatietechniek al snel gemaakt is.

Door ontwikkelingen is moderniseren van productieprocessen fundamenteel 

Automatisering en digitalisering zijn steeds belangrijker en het optimaal laten functioneren van verschillende systemen naast elkaar is een aspect dat steeds belangrijker wordt in allerlei productieprocessen. Gezien jouw aangeboren obsessie om verschillende processen probleemloos naast en met elkaar te laten plaatsvinden, is de keuze voor een opleiding installatietechniek daarom dan ook geen verrassing.

Met een gedegen kennis van installatietechniek kun je in een breed vakgebied aan de slag. Het garandeert je van een divers werkgebied, waarbij je aan de slag kunt voor particulieren die speciale aanpassingen in huis nodig hebben, maar ook voor grote bedrijven die verschillende processen hebben geautomatiseerd en er zeker van willen zijn dat deze optimaal functioneren.

Of het nu gaat om het installeren, onderhouden of repareren van elektronische apparatuur in huizen of bedrijven, de taken van een technicus gespecialiseerd in technische systemen zijn divers en uitdagend. Als het oplossen van technische problemen jouw passie is, doe je er niet verkeerd aan om je kennis van elektrische en mechanische systemen voortdurend te actualiseren, om er zeker van te zijn dat je jouw klanten kunt helpen om problemen op te lossen en van vakkundig advies te voorzien!

Previous «
Next »