Hoe kun jij verschillende metalen assembleren? 

  • Flex
  • Comments Off
verschillende metalen

Het samenvoegen van twee metalen kan op verschillende manieren. Zo kun je ervoor kiezen om twee platen aan elkaar te lijmen, maar ook om te lassen. Het aan elkaar maken van verschillende metalen materialen zoals aluminium, rvs en metaal kan niet ‘zomaar’. Hier zijn speciale manieren voor. In dit artikel vertellen wij jou graag over de verschillende manieren om metalen aan elkaar te kunnen monteren.

Lassen

Een bekende manier om verschillende metalen met elkaar te verbinden, is door de metalen aan elkaar vast te lassen. Lassen doe je door het maken van een hoge spanning, hierdoor wordt het ijzer warm en wordt een dunne ijzerdraad gesmolten door deze hitte. Hierdoor worden de twee ijzeren voorwerpen aan elkaar vast gemaakt. Door twee metalen te lassen is het vrijwel onmogelijk om na de tijd de materialen weer los te maken, dit kan alleen door een slijptol. Ook is het belangrijk om te weten dat de omliggende materialen verwarmd worden tijdens het lassen. Naast het verbinden kun je met een lasser ook snijden. 

Boren en tappen

Bij het maken van bijvoorbeeld een machine wordt vaak een gat geboord en een draad aangetapt om iets aan een machine te laten vastschroeven. Zo kun je onderdelen van de machine assembleren. Het tappen van materialen moet je laten uitvoeren door een professionele partij, bijvoorbeeld door Keizersmetaal.nl. Als je gaat boren en tappen kun je het materiaal gemakkelijker loshalen en weer in elkaar zetten. Dit kan handig zijn, als jij later nog iets moet vervangen aan een machine. Bij veel andere manieren is het moeilijker of niet mogelijk om na het verbinden van de metalen ze weer los te maken.

Lijmen

Door gebruik te maken van lijm, kun je twee metalen aan elkaar monteren. Vaak heeft de lijm een uithardingstijd nodig voordat de metalen goed vast zitten. Tijdens het uitharden verdwijnt er een deel van de vloeistof van de lijm, waardoor de metalen vast komen te zitten. Bij metaal is het van belang dat je het materiaal van te voren behandeld, anders blijft de lijm niet plakken. Wel heeft het plakken met lijm meerdere voordelen, zo kan lijm geluiddempend werken en geeft het een onafgebroken verbinding. Ook worden de materialen niet verwarmd, wat bij het lassen wel gebeurt.

Previous «
Next »