• Homepage
  • >
  • ZZP
  • >
  • Hoe kun je als ZZP’er het beste klanten werven en behouden?

Hoe kun je als ZZP’er het beste klanten werven en behouden?

  • Flex
  • Comments Off
klanten werven zzp

Als je als zelfstandig ondernemer of freelancer werkt, zijn er natuurlijk veel dingen waarmee je rekening moet houden. Je stelt daarom het beste eerst een goed plan op voordat je daadwerkelijk met je eigen bedrijf start. Hierin worden alle belangrijke zaken opgenomen. Voor het werven van klanten hebben we een paar belangrijke tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1: Besteed klantenwerving uit aan een professional

Als je als starter op de markt begint, is het natuurlijk belangrijk dat je klanten werft en ze behoudt. Klanten vormen immers een bijzonder belangrijk onderdeel voor je onderneming want zonder deze heb je geen werk en kan je bedrijf niet blijven bestaan. Als nieuwe ondernemer heb je natuurlijk al veel werk omhanden dus als je niet voldoende tijd hebt om klanten te werven of niet zo goed hoe je dit het beste aanpakt, is het zeker het overwegen waard er een professional op dat gebied voor in te schakelen. Deze kan de klantenwerving voor je uit handen nemen en ervoor zorgen dat jij voldoende klanten krijgt.

Tip 2: Klanten werven door reclame te maken

Als je op zoek bent naar klanten, kun je deze op verschillende manieren werven. Reclame maken voor je onderneming is natuurlijk altijd een slimme zet. Dit doe je bijvoorbeeld door te flyeren, door advertenties te plaatsen of door op social media kenbaar te maken dat je een eigen bedrijf gestart bent. Zorg dat voor mogelijke klanten direct duidelijk is waarvoor ze bij je bedrijf terecht kunnen en wat je te bieden hebt aan producten en diensten. Zo zullen mensen sneller op de link naar je website (die je echt moet hebben natuurlijk) klikken en kunnen ze je bedrijf beter leren kennen.

Tip 3: Zorg voor een zo hoog mogelijk ranking bij zoekmachines

Als ondernemer wil je natuurlijk dat klanten je website en webshop eenvoudig kunnen vinden. Laat daarom een pakkende tekst voor op de site maken en zorg ervoor dat bestellen eenvoudig gaat. Zo beland je website hoog in de zoekresultaten bij zoekmachines en is de SEO goed. Bovendien blijven klanten sneller klant als de website handig in het gebruik is.

Tip 4: Ga voor duurzaam, dat waardeert de klant

Heel belangrijk tegenwoordig: streef ook als ondernemer naar duurzaamheid. Zo kun je er bijvoorbeeld naar streven om je producten op een zo milieuvriendelijk mogelijke wijze te (laten) maken maar er ook een duurzame verpakking omheen doen. Denk bijvoorbeeld aan gerecycled papier of kies voor andere verpakkingen dan alleen plastic. Als klanten zien dat je duurzaam ondernemer bent, zullen ze ook eerder geneigd zijn klant bij je te blijven.

Tip 5: Zorg voor duurzaam vervoer

Zorg ook voor duurzaam vervoer naar je bedrijf en je klanten. Als een klant iets bij jou bestelt, kies dan voor het bezorgen een duurzame vervoerder die met elektrische auto’s rijdt. Zij rijden zo zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en als ze een goede route met voldoende oplaadpunten hebben, komen ze niet stil te staan. Zo worden jouw producten ook met behulp van GRID netjes en op een milieubewuste manier bezorgd.

Previous «
Next »