• Homepage
  • >
  • overig
  • >
  • Wat is een steekwagen en waar gebruik je hem voor?

Wat is een steekwagen en waar gebruik je hem voor?

  • Flex
  • Comments Off
wat is een steekwagen

Een steekwagen is ideaal bij het verplaatsen van spullen en is in feite onmisbaar in een magazijn of opslagruimte. Ook thuis komt hij goed van pas. Steekwagens zijn doorgaans gemaakt van oersterk metaal en voorzien van een frame, wielen en een stevige handgreep. Zo kun je zware items heel wat eenvoudiger verplaatsen en maak je elke klus een stuk simpeler. In veel gevallen is een steekwagen voorzien van een (al dan niet inklapbare) plaat aan de onderkant. Hier plaats je de lading op, zodat je deze gemakkelijk van de ene naar de andere plek kunt verplaatsen. Afhankelijk van het gekozen model is er soms ook een ketting of kabel aanwezig, waarmee je de lading vast kunt zetten aan het wagentje. Steekwagens zijn er in verschillende variaties, waaronder de handige vatensteekwagen.

Waarom steekwagens gebruiken?

Ga je zware of onhandig grote ladingen verplaatsen, zoals een aantal zware vaten, kisten of een stapel stoelen? Dan kun je ze natuurlijk handmatig meeslepen of -dragen, maar dit is funest voor je rug. Je lichaam wordt zo namelijk enorm belast en je neemt al snel de verkeerde houding aan. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een gedoe, waarbij je ook nog eens helemaal bezweet raakt. Het kan veel eenvoudiger, door gewoon een steekwagen te gebruiken. Plaats de lading, kantel het wagentje in de juiste positie en je loopt er zo mee weg. Het verplaatsen van zware items gaat zoveel sneller en kost veel minder moeite. Een steekwagen is ook ideaal bij een verhuizing, omdat je je armen niet in vreemde posities hoeft te manoeuvreren om al die logge verhuisdozen te verslepen. Zet er gewoon een aantal op het wagentje en zie direct hoeveel sneller je alles regelt!

Verschillende soorten steekwagens

Denk je zelf een steekwagen te kunnen gebruiken, thuis of op je werk? Dan heb je de keuze uit allerlei praktische modellen. Zo is er voor elke toepassing een perfect exemplaar. Denk bijvoorbeeld aan de vatensteekwagen. Deze is speciaal geschikt voor het verplaatsen van zware vaten. Daarnaast bestaan er ook speciale stoelensteekwagens. Hiermee kun je heel eenvoudig stapels stoelen verplaatsen. Moet je gasflessen of propaanflessen op een snelle en handige manier verplaatsen? Dan is er de flessenwagen. Verder bestaan er ook speciale steekwagens voor dakdekkers en kun je praktische krattensteekwagens aanschaffen. Deze en andere steekwagens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en in diverse maten. Ook kun je kiezen voor een universele steekwagen. Dit model is geschikt voor een ruime variatie aan klussen. Wil je een goede en betaalbare steekwagen kopen? Online kun je heel eenvoudig het aanbod en de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders.

Previous «
Next »