• Homepage
  • >
  • ZZP
  • >
  • Wat kan Microsoft Excel voor jou als ondernemer betekenen?

Wat kan Microsoft Excel voor jou als ondernemer betekenen?

  • Flex
  • Comments Off

Excel krijgt eigenlijk niet de waardering die het verdient. Het is enorm veelzijdige software. Heb je een kleine onderneming? Dan is het zelfs een alles-in-één oplossing voor je administratie. Je hoeft niet per se een Excel specialist te zijn om als ondernemer gebruik te maken van Excel. Van je boekhouding tot je voorraadbeheer. Wat kan Microsoft Excel precies voor jou als ondernemer betekenen? In dit artikel zetten we de belangrijkste functies voor je op een rij.

Facturatie

In Excel kan je heel makkelijk je facturen aanmaken. Een goede factuur opstellen in Excel is zo gedaan. Wil je helemaal snel klaar zijn? Dan kan je een gratis template gebruiken.

Urenregistratie

Nog een vervelend klusje dat erbij hoort als je ondernemer bent: je urenregistratie. Ook dit werkt heel makkelijk in Excel. En ook hiervoor kan je een template gebruiken om het jezelf nog makkelijker te maken.

Voorraadbeheer

In Excel kan je ook je voorraad bijhouden. Voer al je producten in en houd bij wat er binnenkomt en uitgaat. En je raadt het misschien al… ook hiervoor zijn templates beschikbaar.

Pakbonnen en bestelbonnen

Het maken van pakbonnen en bestelbonnen kan flink wat tijd kosten. Maak het jezelf makkelijker door een standaard sjabloon te gebruiken in Excel.

Personeelsplanning

Veel ondernemers gebruiken Excel ook voor hun personeelsplanning. Excel biedt je hiervoor veel mogelijkheden met alle verschillende tabbladen, rijen, kolommen en formules. Zo kan je de planning precies op maat maken voor jouw bedrijf. Ook hiervoor kan je weer gebruik maken van templates, je kunt een uitgebreide personeelsplanning ook laten opzetten door een Excel expert die de planning geheel op maat naar de wensen van jouw onderneming opzet. 

Grafieken en tabellen

Wil je je bedrijfsgegevens verwerken in grafieken of tabellen? Bijvoorbeeld om duidelijker inzicht te krijgen en gegevens te analyseren? Ook dan komt Excel heel goed van pas. Je maakt er gemakkelijk verschillende soorten tabellen, grafieken en diagrammen mee.

Niet altijd de handigste oplossing

Excel is ontzettend handig, uitgebreid en biedt je dus ontzettend veel mogelijkheden. Maar het is niet per se altijd de handigste oplossing. Zo is een speciaal facturatieprogramma of speciale voorraadbeheer software vaak makkelijker in gebruik. Ook minimaliseer je hiermee de kans op foutjes. Toch is Excel vaak een betere keuze, zeker voor kleine ondernemers en ZZP’ers. Simpelweg vanwege de kosten. Met speciale programma’s lopen die al snel op. Zeker als je meerdere abonnementen moet afsluiten of meerdere programma’s moet aanschaffen. Excel is zeer betaalbaar. Of zelfs kosteloos, aangezien je het Microsoft Office pakket (waar Excel in zit) waarschijnlijk toch al aanschaft om Word te gebruiken.

Hulp bij Excel

Heb je hulp nodig bij de werkzaamheden in Excel? Schakel dan een Excel expert in. Die helpt je om zoveel mogelijk profijt uit deze handige software te halen.

Previous «
Next »