Zakenauto van het jaar 2017

  • Flex
  • Comments Off

Een auto van de zaak: het is iets wat je als werknemer dezer dagen bijna verwacht. Een bedrijfsauto is dan ook gewoon een ontzettend handige extra die je in jouw prive-leven behoorlijk wat euro’s kan besparen. Maar wist je dat er ook een verkiezing bestaat die jaarlijks wordt gehouden voor de beste auto op de zaak? De zakenauto van het jaar wordt tijdens het jaarlijkse Driving Business Event verkozen door een Nederlandse vakjury. En de winnaar is? De zakenauto van het jaar 2017 is de Volvo XC90.

De zakenauto van het jaar

De jury van deze schitterende wedstrijd bestaat uit directieleden van de grote leasemaatschappijen van ons land, uit lease-expers, autojournalisten en ook vertegenwoordigers van grote fleetowners. De jury besloot na beraadslaging dat de Volvo XC90 de wagen van het jaar is. Deze Zweedse SUV is een businessclass auto en geniet van een bijzonder gunstige prijspolitiek. Voor een bedrijfsauto een kwaliteit die natuurlijk nooit kwaad kan. Ook de efficiëntie van de Volvo en de oplaadbare plug-in uitvoering scoorden hoog volgens het rapport van de jury.

De Volvo XC90

De Volvo XC90 is een indrukwekkende machine. Deze uit de kluiten gewassen SUV is echter een vat vol verrassingen: quasi geluidloos krijg je het gevaarte in beweging en vlotter dan verwacht danst de wagen door het verkeer. Maar goed ook want met een auto op de zaak kom je meer dan waarschijnlijk vooral druk verkeer tegen onderweg. Wat ook in de smaak valt: het sobere design. De Volvo XC90 heeft duidelijk ingezet op een luxueuze maar minimalistische vormgeving. Het is dan ook een echte businesswagen: efficiënt en duidelijk.

De accessoires

Wat is er allemaal mogelijk met de Volvo XC90? Wat maakt van deze wagen een ideale auto van de zaak? Een deel van het antwoord ligt ongetwijfeld bij de vele snufjes die de wagen rijk is. Een 360°-camera is daar nog het minste van. Naast deze hogeresolutiebeelden geniet je ook van BLIS dat in druk verkeer wijst op voertuigen in de dode hoeken. Ten slotte moet ook de Pilot Assist vast en zeker vemeld worden. Deze Pilo Assist biedt smi-autonome bijsturing waardoor je altijd de correcte snelheid en afstand tussen wagens aan blijft houden.

De Twin Engine

Ben je begaan meet het milieu? Dan zal je het zeker kunnen appreciëren dat de Volvo XC90 ook beschikbaar is met een Twin Engine model. Deze plug-inhybridetechnologie combineert de krachtige benzinemotor met een elektrische motor. Zo kan je tot 40 kilometer elektrisch rijden zonder uitlaatgassen. Bovendien zorgt deze combinatie ervoor dat je de prestaties, het comfort en het verbruik perfet in balans brengt. Met andere woorden: waarom zou je niet eens informeren over de mogelijkheden van deze bedrijfsauto?

Previous «
Next »