ZZP’er en auto leasen: kan dat

  • Flex
  • Comments Off

Een auto is van uiterst groot belang in de huidige maatschappij. We doen er haast alles mee: boodschappen halen, de kinderen naar school voeren en naar het werk rijden. Als ZZP’er is het echter des te belangrijk zelfstandig met je eigen auto te kunnen rijden, maar daar komen natuurlijk heel wat kosten bij kijken. Een bedrijfswagen gebruiken is niet meteen de beste optie als je wil besparen.

Gelukkig bestaat er een manier om goedkoper te kunnen rijden en wel door middel van een lease auto. Op die manier moet je minder in je eigen portemonnee gaan duiken voor een auto en behoud je je liquiditeit. Met een financial lease wagen wordt je eigenaar van de auto, met als gevolg dat je recht hebt op fiscale voordelen, waaronder aftrek van rente en BTW.

Kortom, een auto leasen als ZZp’er is zeker een optie en daarbij een van de voordeligste die je kan kiezen. Wat meer informatie over de voordelen van een auto lease is hier dan ook op zijn plaats.

De voordelen van een financial leasen als ZZP’er

De voordelen van een lease-auto als ZZP’er zijn uitgebreid. Een overzicht:

1. Je kan gebruik maken van een betrouwbare bedrijfswagen tegen een betaalbare maandelijkse prijs

2. De wagen is het eigendom van je onderneming en komt meteen op je balans te staan

3. De BTW van de wagen is meteen aftrekbaar

4. Ook de afschrijvingskosten en rente zijn aftrekbaar

Een auto leasen bij de juiste aanbieder

Een auto leasen biedt duidelijk alleen maar voordelen voor de ZZP’er, en dat is dan ook waarom veel ondernemers er gebruik van maken. Bij aanbieders zoals Neerlandlease kan je zelf kiezen hoe lang je de wagen wil gebruiken. De betaling en maandelijkse bedragen worden op basis van je persoonlijke financiële mogelijkheden bepaald. Op die manier kan je zonder zorgen gebruik maken van een wagen die aan al je verwachtingen en vereisten voldoet, tegen een prijs die voor jouzelf realistisch en betaalbaar is.

Een tweedehands auto leasen als ZZP’er voor meer zekerheid

Een wagen leasen als ZZP’er is ongetwijfeld een slimme zet. Als je meer wil halen uit je onderneming en op zaken zoals een wagen wil kunnen besparen – zonder daarvoor aan gemak en betrouwbaarheid te moeten inboeten – dan is het leasen van een wagen de oplossing. Op die manier geniet je niet enkel van meer vrijheid en flexibiliteit, maar ook nog eens van financiële zekerheid.

Previous «
Next »