3 kenmerken van de ondernemer van nu

  • Flex
  • Comments Off
bedrijfsbedrijfsdoelstelling formuleren

Het ondernemerschap verandert door de jaren heen, maar er zijn altijd kenmerken die de basis voor succes vormen. De succesvolle ondernemer van nu beschikt over verschillende eigenschappen, maar heeft ook oog voor duurzaamheid. In deze tijd is maatschappelijk verantwoord ondernemen een hot item. Het is voor bedrijven met het oog op de toekomst belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Dat is een algemene tendens net als het zoeken naar toptalent in de schaarse arbeidsmarkt. Daar biedt executive search uitkomst voor met een unieke vorm van werving en selectie. Los daarvan zijn er een drietal kenmerken die betrekking hebben op de ondernemer van nu.

1. Risico’s durven nemen

Het succes van een ondernemer staat of valt met het durven nemen van risico’s. Overtuigd zijn van het eigen idee met het juiste ondernemersinstinct is belangrijk. Je krijgt als bedrijf ook te maken met tegenvallers. Een echte ondernemer laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Je moet ook durven te investeren om groter te groeien en te vernieuwen.

2. Hard werken

Het is bekend dat ondernemers voor het eigen bedrijf vaak meer uren maken in vergelijking met in loondienst zijn. Het hard werken als ondernemer is dan ook typisch een kenmerk dat van toepassing is. Dat is altijd zo geweest en zal ook altijd zo zijn. De motivatie speelt daarbij natuurlijk eveneens een rol. Bovendien is het belangrijk om als ondernemer over het nodige doorzettingsvermogen te beschikken. Niet alle zaken gaan van een leien dakje.

3. Tijd besteden aan netwerken

Het derde kenmerk van de ondernemer van nu is het besteden van tijd aan netwerken. De ondernemers van nu zijn zich daar meer dan ooit van bewust. Door persoonlijk naar buiten te treden, is er sprake van een gezicht achter het bedrijf.

Krapte op de arbeidsmarkt

Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken waar de moderne ondernemer aan voldoet. Bijvoorbeeld door met de krapte van de arbeidsmarkt rekening te houden. Zo is het tegenwoordig heel belangrijk voor bedrijven om naar de persoonlijkheid van kandidaten te kijken. Het is niet meer voldoende om alleen de achtergrond en cv van toekomstig personeel in de beoordeling mee te nemen. Het gaat tegenwoordig allemaal een stapje verder. Naast het belang van de persoonlijkheid van kandidaten spelen ook de drijfveren een specifieke rol. Dat zorgt voor een goede basis voor succes om als bedrijf betrokken en toegewijde medewerkers in dienst te nemen.

Previous «
Next »