• Homepage
  • >
  • online
  • >
  • Met deze tips kun je zonder zorgen flexibel online ondernemen

Met deze tips kun je zonder zorgen flexibel online ondernemen

  • Flex
  • Comments Off
online ondernemen

Flexibel ondernemen omvat onder meer het verplaatsen van processen naar een digitale omgeving. Denk bijvoorbeeld aan de boekhouding van je bedrijf. Er zijn talloze online boekhoudpakketten te vinden, waarmee boekhouden heel eenvoudig wordt. Zelfs wanneer je geen economische achtergrond hebt. Het voordeel van een online boekhoudpakket is de mogelijkheid om deze te koppelen aan je bankrekening. Op het moment dat de betaling binnenkomt, wordt de status van een factuur in je boekhoudpakket automatisch aangepast. Het bespaart je veel tijd! Ook klantenwinning gebeurt al jaren steeds meer digitaal. Een website is hierbij onmisbaar. 

Website in de huisstijl van je organisatie 

Bouw je de website van je bedrijf zelf of laat je dit doen? Een website bouwen is mogelijk zonder hier technische kennis voor te moeten hebben. Maak bijvoorbeeld gebruik van een CMS, een contentmanagement-systeem, als WordPress. Je installeert dit systeem met een paar muisklikken en volledig gratis op je pakket voor hosting. Is de installatie gelukt? Kies in dat geval uit een van de honderden gratis en betaalde lay-outs op internet. Deze lay-outs kun je volledig naar eigen inzicht aanpassen. Zo sluit je website straks goed aan op de huisstijl van je onderneming.

Het voordeel van een CMS als WordPress is de flexibiliteit hiervan. Je kunt met verschillende plug-ins steeds meer functies aan je website toevoegen. Houd bezoekers bij, zorg dat bezoekers een pop-up zien met aantrekkelijke aanbiedingen, bied een inschrijfformulier voor je nieuwsbrief aan, enzovoorts. 

Flexibel ondernemen met dropshipment 

Ook dropshipment is een voorbeeld van flexibel online ondernemen. Bij dropshipment hoef je zelf geen voorraden aan te houden. Op het moment dat een klant een order in je webshop plaatst, wordt deze automatisch doorgezet naar de leverancier. De leverancier zorgt er op zijn beurt voor, dat de bestelde producten bij de klant worden afgeleverd. In veel gevallen is het mogelijk dit via een white label te doen. Dit betekent dat een klant niet ziet dat het product via een externe leverancier naar hem of haar verzonden is. Deze manier van flexibel ondernemen zorgt ervoor dat je nooit met een overgebleven voorraad blijft zitten. Daarbij kun je bestellingen vanaf iedere locatie verwerken. 

Koppeling tussen je webshop en leverancier 

Niet alleen is het mogelijk om orders automatisch door te laten zetten naar een leverancier. Vaak kan de koppeling ook andersom gelegd worden. Hierbij haalt je webshop iedere nacht een nieuwe feed met producten en voorraden naar je webshop. Zo komt je eigen aanbod overeen met dat van de leverancier. 

Previous «
Next »