• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Bedrijfspand preventief beveiligen tegen ongedierte is een must

Bedrijfspand preventief beveiligen tegen ongedierte is een must

  • Flex
  • Comments Off

Er zijn verschillende ongediertesoorten, die voor een ernstige schade aan je bedrijfspand kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de houtworm, wat niets meer is dan de larve van een tor of kever. Dit diertje voedt zich met het hout van bijvoorbeeld een eettafel in de kantine, een houten archiefkast op de werkvloer, enzovoorts. Ook muizen worden vaak als een van de meest vervelende ongediertesoorten beschouwd. Muizen hebben de eigenschap, dat zij zich razendsnel kunnen voortplanten. Als gevolg hiervan zal je al snel te maken krijgen met een heuse muizenplaag in huis. Reden genoeg om je bedrijfspand goed te beschermen tegen ongedierte. 

Maatregelen tegen ongediertesoorten in je bedrijfspand 

Allereerst is het belangrijk om na te gaan, welke maatregelen je zelf kunt nemen tegen het ongedierte. Zorg er bijvoorbeeld voor, dat etenswaren altijd in plastic verpakkingen worden bewaard. Papieren verpakkingen zijn eenvoudig open te knagen door muizen en andere ongediertesoorten. Mede door het feit, dat de geur van het eten door het papier komt. Iets wat niet gebeurt bij een plastic bakje. 

Zorg er daarbij voor, dat de prullenbak in de kantine dagelijks geleegd wordt. Evenals dat de vloer gezogen moet worden, om geen broodkruimels achter te laten aan het eind van de werkdag. Een paar broodkruimels kunnen voor muizen al voldoende zijn om in leven te blijven. 

Plaats lokdoosjes tegen ongedierte 

Naast het feit dat je nog eens kritisch kunt kijken naar je eigen handelen, is het slim om lokdoosjes te plaatsen. De lokdoosjes trekken verschillende ongediertesoorten aan. Denk bijvoorbeeld aan papiervisjes, mieren, enzovoorts. Je kunt deze lokdoosjes op strategische plekken zetten, zodat een ongedierteplaag voorkomen wordt. Als het ongedierte in het lokdoosje zit, zal het niet lukken om hier nog uit te komen. Voordeel van lokdoosjes is dat je niet met dode ongediertesoorten in je bedrijfspand blijft zitten. Iets wat wel het geval is bij het gebruik van sprays. 

Professionele hulp bij ongedierteplagen 

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met een ongedierteplaag, dan is het slim om voor professionele hulp te kiezen. Schakel bijvoorbeeld hulp in bij muizenbestrijding in je pand. Door de muizen in een vroeg stadium te bestrijden, is de kans op een serieuze muizenplaag binnen je pand klein. Ook in het geval van torren en kevers is het slim om snel voor een oplossing te zorgen. Zo wordt voorkomen dat de larven van dit ongedierte schade aan houten constructies kunnen veroorzaken. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt sterk afgeraden binnen bedrijfspanden. 

Previous «
Next »