De populariteit van kerstpakketten

  • Flex
  • Comments Off
kerstpakket

In aanloop naar de feestdagen worden medewerkers verrast door de werkgever. Voor de werkgever is het leuk om iets te geven en de werknemer vindt het leuk om iets te krijgen. Door de inzet van kerstpakketten kan de werkgever de werknemer nog eens extra bedanken voor de toewijding van het afgelopen jaar. Kerstpakketten zijn populair en elk jaar is het geefmoment een hele happening. Door het coronavirus werd het jaar 2020 plotseling anders. Een intelligente lockdown, quarantaine, thuiswerken… het zijn allemaal begrippen die synoniem staan voor het jaar 2020. Veel mensen hebben voor een langere periode thuis gewerkt. Het gemis van collega’s, het sociale aspect en de kans op eenzaamheid zijn een aantal factoren die het thuiswerken lastig maken en zelfs op lange termijn negatieve gevolgen kunnen hebben. Zet daarom de werknemers dit jaar eens extra in het zonnetje met een exclusief kerstpakket.

Het positieve effect van kerstpakketten

Kerstpakketten worden al sinds de negentiende eeuw jaarlijks als bedankje ingezet. Het uitdelen van kerstpakketten in de decembermaand is én blijft een essentieel moment. De werkgever toont zijn waardering en dankbaarheid. Dit gebaar is belangrijk voor de ontvanger gezien ze zich hierdoor gewaardeerd voelen. Er worden voornamelijk traditionele kerstpakketten gekocht, maar we zien ook steeds vaker dat er voor iedere werknemer persoonlijk een uniek kerstpakket wordt samengesteld. Elk jaar is het kerstpakket weer een verrassing, waardoor werknemers vol enthousiasme uitkijken naar het geschenk. Daarbij reageert ons beloningsstelsel in onze hersenen sterk op presentjes.

Kerstpakketten met een thema

Tegenwoordig zien we dat er veel kerstpakketten rond een thema worden samengesteld. Een aantal thema’s die we tegenwoordig regelmatig zien, zijn: duurzaamheid, luxe, gezondheid en tapas. Kies een kerstpakket waarvan het thema aansluit bij je bedrijf of bij de interesses van de ontvanger. Vaak wordt er ook gekeken naar jaarlijkse populaire trends en worden deze doorgevoerd in het kerstpakket. Zo is een kerstpakket met het thema ‘thuiswerken’ of ‘spelletjes’ typerend voor het jaar 2020. Daarnaast heb je vaak de keuze uit een klein of groot kerstpakket passend bij ieders budget. Heb je een klein budget? Laat bijvoorbeeld mutsen borduren met de naam van de ontvanger en creëer zo een goedkoop maar persoonlijk cadeau.

Kerstpakketten blijven een jaarlijkse must. Ieder jaar vragen werkgevers zich af wat ze de medewerkers kunnen geven om hun waardering te uiten. Het budget en het thema zijn belangrijke zaken om over na te denken wanneer je een kerstpakket samenstelt. Zorg ervoor dat je een pakket samenstelt wat past bij het bedrijf en/of de ontvanger om zo een uniek cadeau te geven.

Previous «
Next »