De voordelen van een laadpas voor ondernemers

  • Flex
  • Comments Off
laadpas

Een van de vaste uitgave die de meeste ondernemers hebben is die voor mobiliteit. Of je nu ZZP-er bent of een middelgroot bedrijf met 20 man personeel hebt, de kosten zijn aanzienlijk. Nu hebben we als ondernemers de afgelopen jaren veel fiscale voordelen gehad bij de aanschaf van een elektrische auto. Echter moet die ook opgeladen worden en veel ondernemers weten nog niet dat je daar een laadpas voor kunt nemen, net zoals een tankpas.

Auto op de zaak


Heb je een auto op de zaak staan, dan kun je een laadpas aanvragen. De kosten voor mobiliteit, voor zakelijk gebruik, zijn namelijk fiscaal aftrekbaar. Daarnaast kun je de BTW die je erover hebt betaald terugkrijgen. Steeds meer ondernemers gaan dan ook op zoek naar het goedkoopste laadpas, en dan vooral door kleine (ZZP en VOF) en middelgrote (MKB) ondernemers. 

Je ontvangt een verzamelfactuur

Een van de grote voordelen hiervan is dat je een verzamelfactuur ontvangt. Hiermee bespaar je jezelf de moeite om ieder bonnetje te moeten bewaren voor de administratie. Op deze verzamelfactuur staan alle specifieke transacties en de betaalde BTW. Hierdoor kan een bedrijf heel makkelijk de BTW terugvragen bij de belastingdienst. Het verzamelen, bewaren en administratief verwerken van losse tankbonnen is daarmee overbodig geworden.

Maandelijks abonnement

Afhankelijk van de aanbieder van laadpassen betaal je een kleine vergoeding voor het gebruik van de laadpas, een soort van abonnement. Dit kan een maandelijkse vergoeding zijn, een kleine opslag op de kWh prijs of een klein bedrag per laadsessie. Het is aan te bevelen om je vooraf even te verdiepen in deze kosten zodat je niet achteraf met onvoorziene kosten wordt geconfronteerd. 

Thuisladen ook zakelijk

Je kunt ook voor ‘thuisladen’ kiezen voor een laadpunt met abonnement zodat je het zakelijk opladen thuis ook kunt verrekenen. In veel gevallen is het mogelijk om je laadpas te koppelen aan je laadpunt waardoor je met één pas thuis en openbaar kunt laden.

Toegang tot laadpalen in heel Europa

Er zijn tal van aanbieders (MSP’s) van laadpassen met abonnement en vrijwel allemaal bieden ze toegang tot de openbare laadpunten in Nederland én Europa. Wij adviseren je wel om voordat je een abonnement afsluit even te controleren welke dekking de laadpasaanbieder biedt. Door de juiste keuze voorkom je dat je met een lege accu komt te staan in Nederland of andere landen in Europa.

Automatisch betaald

Je laadt je auto op en aan de laadpas is jouw rekeningnummer gekoppeld of dat van je werkgever. Op die manier wordt elke laadsessie dus automatisch betaald. De laadpasaanbieder verrekent dit vervolgens weer met de beheerder (CPO, Charge Point Operator) van de laadpaal. Met cash geld hoef je dus niet meer de straat over en dat is best een geruststellende en veilige gedachte.

Previous «
Next »