Een pakketje op de post doen? Dit moet je weten!

  • Flex
  • Comments Off
pakketten versturen

Als jij een pakketje moet verzenden, moet je natuurlijk op voorhand wel ongeveer weten wat je moet doen. Misschien heb je in de afgelopen tijd iets verkocht of wil je simpelweg iets naar iemand sturen omdat het kan. Wat je reden ook is: van het verzendproces moet je wel het één en ander afweten. Om je een beetje te ondersteunen en je een beetje een beeld te geven van wat dat verzenden van een pakketje nou precies inhoudt, hebben we dit blog voor je geschreven. Als je dit blog hebt gelezen, weet je precies wat jij moet doen om jouw pakketje veilig bij de ontvanger te laten aankomen!

Schaf een verzendlabel aan

Om te beginnen, is het van belang dat je een verzendlabel aanschaft. Dit kan gelukkig eenvoudig online. Ga naar de website van de koeriersdienst die jij op het oog hebt – houd hierbij in je achterhoofd dat deze koeriersdienst een postkantoor bij je in de buurt heeft – en schaf je verzendlabel aan. Op dit verzendlabel vind je onder andere de streepjescode die de medewerker van het postkantoor moet scannen. Hiernaast vind je zowel jouw adres als het adres van de ontvanger op dit label. Tot slot kun je ergens een zogeheten ‘Track&Trace-code’ herkennen. Deze code kun je in je browser of in de app van de koeriersdienst invullen. Op deze manier kun je jouw pakketje wanneer je wilt volgen en kun je precies weten wanneer het aankomt en waar het ongeveer is!

Pak je product goed in!

Als je het verzendlabel hebt gekocht, wordt het tijd om je pakketje te verpakken. Je moet er altijd voor zorgen dat dit stevig gebeurt, want het pakketje mag onderweg geen schade oplopen. Zorg dat je een stevige kartonnen doos regelt als je iets groots en/of zwaars moet versturen. Moet je iets lichters op de post doen? Schaf één of meerdere verzendzakken aan bij Rotimshop!

Verzenden maar!

Als het bovenstaande gelukt is, kun je jouw pakketje afgeven bij de gekozen koeriersdienst. Goed gedaan!

Previous «
Next »