Geef je kantoor een frisse look

  • Rogier
  • Comments Off
Geef je kantoor een frisse look

Een kantoor is meestal ingericht met een bureau, wat stoelen, een computer en misschien ergens nog een mooie plant. Meer moet dat niet zijn want je komt er tenslotte alleen maar om te werken. Toch is het een algemeen gegeven dat je prettiger werkt als je kantoor goed is ingericht. Een goede sfeer door het juiste interieur heeft invloed op je gezondheid, concentratie en creativiteit. Daarom is het zonde als je hier geen aandacht aan besteedt.

Maak gebruik van kleuren

Kleuren staan er om bekend dat ze invloed hebben op ons gedrag en onze stemming, maar ook op onze prestaties. Door het gebruik van de juiste kleur muurverf oefen je invloed uit op de sfeer tijdens je werk. Voor het bepalen van de kleur in je kantoor is het belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

  • Om de concentratie te bevorderen, is blauw een goed idee. Dit is een kleur van evenwicht en balans.
  • Voor een ontspannen gevoel gebruik je groene en andere natuurlijke kleuren.
  • Een warme en geruststellende sfeer creëer je met oranje tinten.
  • Rood en andere levendige kleuren stimuleren je creativiteit en emoties.

Ga voor een sfeervolle vloer

Ook de vloer van je kantoor is een belangrijk gegeven als het gaat om sfeer. Een veel gebruikte vloer voor kantoren is een tapijtvloer. Deze houdt warmte goed vast en is geluiddempend. Wil je een modernere look kies dan voor laminaat. Heb je nog een oude houten vloer liggen, blaas die dan nieuw leven in door hem te schuren. Gebruik hiervoor een goede schuurmachine om de oude lak te verwijderen en geef daarna een nieuwe laklaag. Vloeren van bamboe, kurk of natuursteen zijn dé vloeren als je naast sfeer, gaat voor duurzaamheid.

De juiste verlichting

Om goed en geconcentreerd te werken, heb je de juiste verlichting nodig. Zo behaal je het beste resultaat. Zorg er in de eerste plaats voor dat de verlichting niet stuk is. Een Tl-lamp die maar blijft knipperen is vreselijk storen en leidt je enorm af. Bij het kiezen voor verlichting heb je de mogelijkheid van warme of koude verlichting. Koud licht is fel en wit en geeft een goed en helder overzicht. Warm licht geeft een huiselijker gevoel op je werkplek waarbij je je beter op je gemak voelt en werken je makkelijker af gaat. Heb je nog Tl-verlichting hangen, is het misschien eens een goed idee dit te vervangen door LED-lampen. Dit soort lampen gaat veel langer mee en is zeer energiezuinig.

Decoratief materiaal aan de muur

Niets is saaier dan kale muren in je kantoor. Maak het daarom aantrekkelijker door een aantal mooie schilderijen op te hangen. Wat het ook gezellig maakt, zijn inspirerende spreuken aan de muur. Je gaat zien dat dit een positief effect heeft op de sfeer.

Fris en groen voor de afwerking

Vaak hangt er een muffe geur in kantoorruimtes doordat deze niet goed geventileerd worden. Zorg er daarom voor dat je je kantoor voldoende ventileert. Bloemen en planten zijn goed voor de zuivering van de lucht. Doordat ze CO2 vasthouden verversen ze de lucht voortdurend. Zet je planten in leuke decoratieve potten om nog wat extra sfeer toe te voegen.

Previous «
Next »