Glaswaren inkopen voor jouw restaurant

  • Flex
  • Comments Off
glaswaren restaurant

Het creëren van een onvergetelijke ervaring voor jouw gasten begint met een uitmuntende bediening en het perfecte menu. Toch mag je niet vergeten dat elk detail telt. Ook het interieurontwerp speelt bijvoorbeeld een rol, net als de presentatie van jouw gerechten. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien, maar toch van onschatbare waarde is, is de keuze van het glaswerk. Het juiste glaswerk kan de presentatie van drankjes verhogen en bijdragen aan de uitstraling die je wenst te genieten. Bij het inkopen van horeca glazen voor een restaurant komt erg veel kijken en het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken.

Het belang van kwalitatief glaswerk

Glaswerk kent veel verschijningsvormen, met diverse vormen, maten en eigenschappen. Sommige glazen zijn ideaal om een warme chocolademelk met slagroom optimaal tot hun recht te laten komen, terwijl andere glazen er dan weer voor zorgen dat mousserende wijn perfect de tong kan strelen. De keuze is reusachtig en het is belangrijk dat het glaswerk aansluit bij de dranken die je serveert. Daarnaast moet het natuurlijk ook passen bij de stijl van jouw etablissement. Elke horeca-uitbater wil kwaliteit uitstralen en dus kun je maar beter kiezen voor kwaliteitsvolle horeca glazen. Goed gemaakt glaswerk zal de smaakbeleving verhogen en bijdragen aan de gewenste uitstraling. Dergelijk fraai en kwalitatief glaswerk kun je onder meer kopen bij APS Glass & Bar Supply, een gespecialiseerde leverancier van glaswerk voor de horeca.

Begeleiding bij de glaskeuze

Een goed gekozen assortiment glazen kan de tevredenheid van jouw gasten verhogen en ze aansporen om terug te keren. Daarnaast biedt het een kans om zich te onderscheiden van de concurrentie. In ieder geval is het van belang om het glaswerk af te stemmen op de drankenkaart. Zo kun je niet alle bierglazen over één kam scheren. Uiteraard geldt hetzelfde voor cognac glazen, cocktailglazen en jeneverglazen. Weet dat er bovendien nog heel wat andere soorten glazen bestaan, zoals likeur glazen, portglazen en grappa glazen. Neem er de drankenkaart bij en laat je begeleiden door een expert, zodat je de juiste keuze maakt.

Esthetisch aantrekkelijk en praktisch in gebruik

Bij het kiezen van glaswerk voor de horeca is functionaliteit iets om aandacht aan te schenken. Het glaswerk moet niet alleen esthetisch aantrekkelijk ogen, maar ook praktisch in gebruik zijn. Let bij de aanschaf op de stabiliteit van het glas, de dikte van het glas, de vaatwasmachinebestendigheid en of het glas ontworpen is om de aroma’s en smaken van de drank te versterken. In de drukke omgeving van een restaurant, waar glazen regelmatig worden gewassen en gebruikt, is het belangrijk om te investeren in glaswerk dat bestand is tegen veelvuldig gebruik. Stevige glazen die minder snel resulteren in scherven, gaan langer mee en zullen ook geen schadeclaims opleveren. Daarop zal ook de verzekeraar het glas heffen!

Previous «
Next »