Waarom kiezen voor duurzame relatiegeschenken?

  • Flex
  • Comments Off
duurzame relatiegeschenken

Wij geven onze relaties en zakenpartners graag geschenken. Als bedankje voor een goed jaar of voor een uitzonderlijke prestatie. Terwijl een relatiegeschenk ook een ideale marketingtool is. Want met een relatiegeschenk kun je ook reclame maken voor jouw bedrijf. Door bijvoorbeeld het geschenk te laten bedrukken met een bedrijfsnaam, een logo of een webadres. Of een combinatie van deze zaken. Maar zorg er ook voor dat je iets schenkt dat duurzaam is. Waarom? Dat leggen wij je in dit blog uit.

Iedereen geeft hetzelfde cadeau

De paraplu, het wijnpakket en de powerbank. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van relatiegeschenken die in overvloed worden geschonken en wanneer je voor één van deze producten kiest ben je één van de zovelen die jouw zakenpartner overspoelt met deze cadeaus. Het is geen slecht idee hoor, maar het is misschien goed om na te denken over een uniek cadeau waar niemand anders op is gekomen. Met als voordeel dat je met iets bijzonders ook meer opvalt.

Geef je zakenrelatie iets nuttigs

Natuurlijk is een paraplu of een powerbank nuttig, maar hoeveel paraplu’s of powerbanks heeft iemand nodig? Dat is wel een vraag om over na te denken. Wanneer je kiest voor een nuttig cadeau is het ook goed om na te denken of het een duurzaam cadeau is. Want je wilt jouw zakenrelatie wel iets schenken waar hij of zo langdurig plezier van kan hebben. Wanneer een geschenk binnen de kortste keren geen functie meer heeft of defect raakt, kan er ook een negatieve associatie met het geschenk en dus met jouw bedrijf ontstaan!

Milieuvriendelijk

Met een duurzaam cadeau laat je ook zien dat jouw bedrijf milieubewust is en een steentje wilt bijdragen aan een milieuvriendelijke cultuur. Groen opereren is natuurlijk een hot topic en dat komt in alle facetten van een bedrijf terug. Ook als het aankomt bij het kiezen en het versturen van een relatiegeschenk. Relatiegeschenken van natuurproducten of gerecycled materiaal zijn enorm in trek en worden enorm gewaardeerd. En dat levert natuurlijk een positieve associatie met jouw bedrijf op!

Duurzame cadeaus zijn toch duurder?

Nee hoor. Duurzame cadeaus hoeven niet duurder te zijn, maar je hebt natuurlijk zelf een keuze hierin. Er zijn al betaalbare en milieuvriendelijke relatiegeschenken in dezelfde prijsklassen als cadeaus die we eerder hebben genoemd. Zo kun je jouw zakelijke partners toch iets unieks en duurzaams schenken en de kosten laag houden.

Wie bieden duurzame relatiegeschenken aan?

Je komt al snel tot de ontdekking dat er genoeg aanbieders zijn als je op zoek gaat naar duurzame en milieuvriendelijke relatiegeschenken. Van bamboepennen tot aan tassen van gerecycled katoen en van eco notitieblokken tot aan milieuvriendelijke opladers. HSG relatiegeschenken heeft een ruim assortiment in duurzame cadeaus. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat de keuze beperkt is terwijl je ook deze producten zou kunnen laten bedrukken met een bedrijfsnaam, een logo of een webadres. Of natuurlijk een combinatie van deze uitingen. Zo schenk je iets unieks dat ook nog eens duurzaam is en je promoot tegelijkertijd en op een positieve manier jouw bedrijf.

Previous «
Next »