Het belang van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  • Flex
  • Comments Off
bedrijfsaansprakelijkheid

Hoe zit het eigenlijk met aansprakelijkheid?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt letselschade en schade aan spullen die door u of één van uw medewerkers is veroorzaakt.

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dit risico verzekeren, waardoor u voorkomt dat u voor enorme kosten opdraait, wanneer schade ontstaat die rechtstreeks op uw bedrijf is terug te voeren. Het is een misverstand dat u als ZZP-er of als kleine ondernemer via uw persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering ook verzekerd zou zijn voor schade die ontstaat als u aan het werk bent.

Lees verder en ontdek of een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook voor u geschikt is.

Schade of letsel

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als u voor of bij een klant aan het werk bent, kan er schade ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een schilder, die bij zijn klant per ongeluk iets omstoot. Als u voor dit soort schade zelf opdraait, kan dit aardig in de papieren lopen. Een voorbeeld is een klant die uw bedrijfsruimte bezoekt, struikelt over een snoer, en daarbij lichamelijk letsel oploopt. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dit soort risico’s verzekeren, zodat uw bedrijfsvoering niet door een dergelijk voorval in gevaar komt. Bovendien kunt u met uw verzekeringsadviseur kijken voor welke schade u wel of niet aansprakelijk bent. Ondanks dat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht is, zijn er wel situaties waarin dit wel degelijk van u wordt verwacht. Zo zijn er verschillende brancheorganisaties die hier onderling afspraken over gemaakt hebben richting hun leden.

Voorkom verrassingen

Aangezien u verantwoordelijk bent en blijft voor ontstane schade is het afsluiten van de juiste verzekering zeker aan te raden. Door schade aan eigendommen en letselschade op deze manier af te dekken voorkomt u dat u voor onaangename verrassingen komt te staan. Bijkomend voordeel is dat u met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet alleen schade verzekert die u zelf veroorzaakt. Ook als één van uw personeelsleden eigendommen van een klant beschadigt, wordt dat in deze verzekering gedekt.

Geen onnodig risico

Voor iedere ondernemer loont het zich de moeite om de verschillende verzekeringen die u hebt lopen eens tegen het licht te houden. De maandelijkse kosten van een verzekeringspremie zijn niet enorm. Als er echter iets mis gaat en u bent niet of onvoldoende verzekerd, dan kan dit aardig uit de hand lopen. Een  [L1] verzekeringsadviseur kijkt graag met u mee, zodat u samen in kaart brengt [L2] waar u wel of niet voor verzekerd bent. Hij of zij heeft voldoende kennis in huis om te kunnen adviseren [L3] waar u zich, in uw specifieke beroepstak, voor dient te verzekeren en voor welk bedrag. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden voor zowel ZZP-ers als voor het midden- en kleinbedrijf. Het is een geruststellend gevoel dat dit soort risico’s u uit handen worden genomen en u uw handen vrij heeft voor uw business.

 

Previous «
Next »